Мед Атлант

На Долинщині люди зібрали майже три тони склотари: збирають на табличку на в’їзді у село

Село Велика Туря – одне з найбільших сіл Долинської територіальної громади, що простяглося  вздовж  7 кілометрів річки Тур’янка. Нараховує понад 2400 жителів. Працьовитими  та ініціативними великотурянці були завжди. І як недавній тому приклад –  активно організували  збір скла.   

Назбирали 223 мішки (це близько 3-х тон 300 кг) склотари за один раз. Минулого разу було – 126, позаминулого – 80 мішків, – розповів на своїй сторінці у Фейсбуку   Михайло Тріщ.

Ще перед різдвяними святами пан  Михайло в спільноті Велика Тур’я Online закликав односельців сортувати склотару в мішки.  Адже, традиційно,  в свята  її  в кожному домі більшає.

Михайло Тріщ розпочинав добру справу з Русланом Петрушкою. Потім  долучилися ще небайдужі до довкілля і екології  великотур’янці.

Цього разу, 23 січня, майже всі середини села почали сортувати. Приємно здивували жителі Мочіра, де раніше майже не було мішків. Вигін теж почав більше сортувати,  На Стрийській вулиці сортують тільки троє людей. Дякую всім односельчанам, які долучилися до ідеї сортування скла, Василю Свистуну, Тарасу Грицишину та Тадею за наданий транспорт для збору і доставки склотари (2 трактори з причепами та дизпаливо), Руслану Петрушці, Михайлу Моштуку, Роману Рапію, Андрію Кондрину за допомогу в зборі та розвантаженні, Івану Моштуку за надання приміщення для зберігання склотари.

 

Були і неприємні моменти: не зав’язані мішки, деякі мешканці вирішили, що попри мішки зі склом можна поставити мішок зі сміттям, памперсами і т.д.  Такі мішки ми також брати не будемо. Забираємо тільки склянні пляшки.

 

Вистачало запитань від людей: «Скільки платите?»,  «Скільки берете за мішок?».  Нагадую, що ми за збір склотари гроші НЕ ПЛАТИМО, а виручені кошти підуть на виготовлення красивої таблички “Велика Тур’я” на в’їзді в село зі сторони Белейова, – каже Михайло Тріщ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...