Мед Атлант

Зеленський: вакцинація від COVID-19 в Україні почнеться в лютому, перший мільйон вакцин отримаємо «незабаром»

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні вже в лютому стартує кампанія з вакцинації населення від коронавірусу, а перші вакцини країна отримає “незабаром”.

«Вже в лютому почнеться вакцинація. Ми очікуємо, що незабаром в Україну надійде один мільйон доз вакцини від провідної міжнародної компанії. Деталі зможемо озвучити найближчим часом», — заявив Зеленський у відеозверненні, пише “Громадське”. 

Інших подробиць, зокрема й виробника «першого мільйона» вакцин від COVID-19, які має отримати Україна, глава держави не навів.

Раніше у ВООЗ повідомляли, що Україна зможе отримати першу партію ліцензованої вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року. Тоді йшлося про 16 мільйонів доз вакцини, які мають передати безкоштовно в межах співпраці з Фондом глобального доступу до вакцин проти коронавірусу (COVAX).

Про старт вакцинації в лютому 2021-го, однак, ще раніше заявляв головний санітарний лікар Віктор Ляшко. «Буде створено 375 мобільних бригад, які проводитимуть щеплення… Зараз працюємо з Національною службою здоров’я України та з Мінфіном, щоб оплачувати кожен укол», — говорив Ляшко в інтерв’ю «LB.ua»

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...