Мед Атлант

На Львівщині виявили перший випадок хантавірусу

У Львівській області підтвердили перший випадок захворювання на хантавірус, який передається від гризунів.Про це інформує ZAXID.NET,

Мешканець Дрогобицького району звернувся до Львівської обласної інфекційної лікарні зі скаргами на високу температуру, дрібні крововиливи, зменшення кількості сечі, біль у попереку, м’язах.

У нього запідозрили гостре інфекційне вірусне захворювання – геморагічну лихоманку з нирковим синдромом, яке викликається хантавірусом.

У чоловіка відібрали матеріал для дослідження і відправили у лабораторію ЦГЗ до Києва. Результати аналізів підтвердили діагноз – хантавірусна інфекція.

Хантавіруси виявляють у гризунів. Люди можуть заразитися через контакти із щурами, вдихання випарів від виділень гризунів.Передача хантавірусу від людини до людини виникає рідко. Повідомляється, що досі такого захворювання на Львівщині не було.

Де і як чоловік підхопив цей вірус, невідомо. Він живе у селі, де у господарстві водяться гризуни.

Його уже виписали з лікарні додому.

Щоб уникнути захворювань, які можуть передавати гризуни, лікарі радять під час роботи з землею одягати рукавиці, частіше мити руки, боротися з гризунами у будинку та господарстві. Також ретельно мити овочі, фрукти, консервацію, принесену з підвалу чи погребу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...