Мед Атлант

Командна робота: нацгвардійці і румунські жандарми провели спільні навчання. ВІДЕО

Сьогодні, 27 січня, Франківські нацгвардійці навчали румунських жандармів сучасній практиці психологічного забезпечення.

Практичні заходи розпочались на території Навчального центру НГУ, який дислокується у селищі Старий Лисець неподалік Івано-Франківська. Там військовослужбовці гірсько-патрульної роти продемонстрували румунським партнерам елементи містечка командного згуртування. Зокрема, гвардійці виконали низку вправ з комплексу «тімбілдінг»: «3D-лабіринт», «маятникова стіна», «падіння на довіру», «зруйнований міст» та інші.

Одну вправу вони можуть виконувати 2-3 рази, поки не зрозуміють, як правильно подолати бар’єри за допомогою команди і підтримки один одного фізично і психологічно, – каже офіцер відділення психологічного забезпечення Наталя Кириченко.

Під час тренування команда самостійно обирає лідера, не зважаючи на звання і посаду.Виконуючи вправи, військові спілкуються жестами.

Вправи я проходив десь п’ять разів на курсі молодого бійця, тому я і взяв на себе лідерство.Для мене найважчий етап –  це спуститися з гори донизу. Важко зачепитися ногою і рукою, щоб зачепити карабін до ролика,  – ділиться солдат строкової служби військової частини 1241 Андрій Кузьмичук.

Після навчань військові виконуватимуть завдання у гірській місцевості та місцях відпочинку.

Головний інспектор Жандармерії Румунії округу Сучава Міхай Лунгу запевнив нацгвардійців, що отриманий досвід впроваджуватимуть у своїх підрозділах.

 Ваш досвід допоможе нам більш якісно готувати свій персонал і в майбутньому ефективніше підтримувати безпеку громадян.

У військовій частині іноземним колегам презентували мобільний центр психологічної підтримки.  Це пересувний пункт психологічної допомоги, який може забезпечити психодіагностику бійців за межами пункту постійної дислокації. Одночасно у салоні можуть розміщуватися 8 осіб.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...