Мед Атлант

Франківські депутати вимагають повернути Бандері і Шухевичу звання “Герой України”

Сьогодні, 28 січня, депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до Президента України з вимогою повернути  Степану Бандері та Роману Шухевичу звання “Герой України”.

 Із зверненням виступив  секретар ради Віктор Синишин.

Президент України Віктор Ющенко присвоїв Провіднику ОУН Степану Бандері та головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу звання героя України. Однак у жовтні 2019 року суд на догоду проросійським силам, скасував Указ президента. Ми вважаємо, що таке рішення є незаконне. Закликаємо президента повторно надати звання Героя України цим двом борцям за волю і незалежність України. Закликаємо ВР і Кабмін публічно підтримати відновлення історичної справедливості.

Міська рада прийняла звернення до Президента України про повернення звання «Герой України» провіднику Організації українських націоналістів Степану Бандері та головнокомандувачу Української повстанської армії Роману Шухевичу.

“За” проголосували 40 депутатів.

Нагадаємо, 12 жовтня 2011 року рішенням Вищого адміністративного суду України скасовано Укази Президента України від 12 жовтня 2007 року та від 20 січня 2010 року, якими було присвоєно звання «Герой України» Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Читайте також: На сесії міськради Марцінків нагородив військового і юних спортсменів. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...