Мед Атлант

У Франківську затвердили порядок електронної реєстрації дітей до 1 класу. ІНСТРУКЦІЯ

Сьогодні, 28 січня, на засіданні 4-ї сесії Івано-Франківської міської ради депутати затвердили порядок електронної реєстрації (зарахування) дітей до 1-х класів. 

Івано-Франківська міська рада використовує для електронної реєстрації  дітей до 1-х класів портал Bloqly https//school.bloqly.com/#/.

Електронний реєстр до 1-х класів закладів загальної середньої освіти з використанням технології блокчейн забезпечує відкритий і неупереджений процес управління щодо зарахування  в заклади освіти.

Електронна реєстрація та зарахування дітей на навчальний рік через Систему здійснюється у два етапи:

  • I  етап- з 1 березня до 31 травня;
  • II етап- (виключно на вільні місця) після 1 червня.

Зарахування дитини до закладу освіти здійснюється у два етапи:

  • I  етап -до 31 травня,
  • II етап-( виключно на вільні місця) після 1 червня.

Як зареєструвати дитину

  1. Один з батьків або законний представник заповнює форму «Зареєструватися» на першій сторінці сайту https//school.bloqly.com/#/: у формі вводить свою адресу електронної пошти і пароль, для завершення реєстрації проходить перевірку капчі, погоджується з ліцензійною угодою, натискає кнопку «Зареєструватися».
  2. Після реєстрації один з батьків або законний представник підтверджує свою поштову адресу, переходить за надісланим у листі посиланням і підтверджує реєстрацію.
  3. Після успішної реєстрації один з батьків або законний представник заходить на сайт, переходить у вкладку «Діти» та заповнює всі дані дитини, позначені зірочкою (*). Заявки, у яких заповненні не всі поля, до розгляду не беруться та автоматично відхиляються.

 Після реєстрації дитини один з батьків або законний представник дитини мають право подати електронну заявку (перейти у вкладку «Заклади») до закладу освіти , на території обслуговування якого вони (їхня дитина) проживають, – зарахування до цієї школи дитині гарантується Законом. Також батьки мають право подати електронну заявку до будь-якого іншого закладу – до нього дитина може бути зарахована на вільні місця (зі вказаним пріоритетом у графі «Додаткова інформація»).

Територія обслуговування закладів визначена щорічним наказом Департаменту освіти та науки  Івано-Франківської міської ради.

Кожна подана заявка на зарахування до першого класу може мати такі статуси:

  • «Отримано» – заявка потрапила до бази даних і отримала свій номер у черзі;
  • «На розгляді» – адміністратор закладу освіти почав процес розгляду заявки;
  • «Скасовано» – користувач (один з батьків) самостійно скасував заявку на зарахування дитини до першого класу закладу освіти;
  • «Відмовлено» – відмовлено в зарахуванні дитини до першого класу даного закладу освіти;
  • «Підтверджено» – заявку прийнято, підтверджено електронне зарахування дитини до першого класу даного закладу освіти.

 Документи, необхідні для зарахування

  • Заява про зарахування дитини до першого класу закладу освіти від одного з батьків дитини (законного представника), поданої особисто (з пред’явленням документа, що посвідчує особу заявника).
  • Копія та оригінал свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти.
  • Оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 серпня 2010 року № 682.
  • Копія та оригінал документа, що підтверджує місце проживання дитини (для підтвердження права на першочергове зарахування). Підтвердити місце проживання дитини можна документами визначеними у п.8 Постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів».

У випадку подання документів на вільні місця, до необхідних документів додається також довідка від закладу освіти, на території обслуговування якого проживає дитина, про її відрахування із цього закладу чи незарахування до нього. Така довідка має бути видана закладом освіти, на території якого проживає ця дитина, впродовж одного робочого дня з дати звернення одного з батьків дитини).

У випадку зарахування дитини з особливими освітніми потребами до інклюзивного чи спеціального класу (з його утворенням за відсутності) до заяви додається висновок інклюзивно-ресурсного центру про комплексну (чи повторну) психологопедагогічну оцінку розвитку дитини.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...