Мед Атлант

Міськрада Калуша просить президента врятувати КП “Водотеплосервіс”

Калуська міська рада звернулася до державної влади з проханням допомогти врегулювати ситуацію із комунальним підприємством “Водотеплосервіс”.

Цю інформацію кореспондентам Суспільного Карпати підтвердив міський голова Калуша Андрій Найда.

Калуська міська рада вже підготувала звернення до президента, прем’єр-міністра та народних депутатів. Його підтримали на сьомій сесії Калуської міської ради 28-го січня.

КП “Водотеплосервіс” є єдиним у Калуші суб’єктом відносин у сфері питної води, яке повинно проводити гарантоване першочергове забезпечення питною водою населення. Однак підприємство має цілу низку фінансових проблем, які пов’язані зі значною збитковістю встановленого тарифу, який діяв довгий час. Внаслідок ситуації, що склалася, виникла реальна загроза зриву забезпечення міста Калуш теплопостачанням, водопостачанням та водовідведенням, проведення належних ремонтних робіт на мережах, а отже – і можливе настання непередбачуваних санітарно-епідеміологічних та екологічних наслідків. Питання досі залишилися неврегульованими, а окрім того, ще більше загострилися через накладення арешту на рахунки підприємства, яке відбулося через місяць після подання звернення до народних депутатів з проханням вжити всіх можливих заходів щодо недопущення блокування рахунків КП. Зважаючи на все сказане вище, змушені просити Вашого сприяння у вирішення ситуації, в розробці плану дій та заходів щодо підтримки підприємства, – йдеться у зверненні.

Крім того, міськрада звернулася до і голови Івано-Франківської ОДА, голови регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Андрія Бойчука.

Представник управління забезпечення примусового виконання рішень в області Іван Француз розповів, що свою позицію підприємству пояснили. Зараз готові співпрацювати.

Ми розуміємо, що комунальне підприємство опинилося у дуже складному становищі, але ми готові діяти тільки у межах закону. Мер вирішив звертатися до суду, а також паралельно піднімати питання на вищий рівень. Вони просять розблокувати зарплатний рахунок, але насправді воно не так. Ми це довели. Згідно з довідкою, яку вони взяли у банку, йдеться про те, що це поточний рахунок. А з поточного рахунку можна виплачувати зарплату і здійснювати будь-які інші платежі. Це не є спеціальний рахунок зі спеціальним режимом використання. На засіданні міської ради ми це пояснили, – каже Іван Француз.

Нагадаємо, на рахунки комунального підприємства “Водотеплосервіс” у Калуші, що на Прикарпатті, працівники виконавчої служби наклали арешт. Все – через те, що вони боргують понад 500 мільйонів гривень постачальникам газу та електроенергії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...