Мед Атлант

На Долинщині ліцей обікрав його учень. Хлопець отримав іспитовий термін

Нещодавно, 26 січня, у Долині відбувся суд над учнем 9 класу Вишківського ліцею Вигодської селищної ради, що вчинив крадіжку зі свого ж навчального закладу.

Як йдеться у рішення суду, уночі 10 жовтня минулого року через незачинені вхідні двері хлопець зайшов у приміщення Вишківського ліцею. Він знайшов у шухляді стола сторожа ключі від кабінетів, відчинив службові приміщення, звідки викрав майно навчального закладу.

З учительської кімнати викрав ноутбук; з навчального класу № 1 – ноутбук “Lenovo”, а за допомогою кутової шліфувальної машинки пошкодив двері в кабінет директора, де викрав ноутбук за 10750 гривень, дві пневматичні пружинно-поршневі гвинтівки, пошкодив дверцята сейфу, викрав з нього безпровідний караоке-мікрофон. При вході забрав годинник-пейджер “Sunway”. Вартість викраденого – 18455 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю, суду пояснив, що він навчається у 9 класі Вишківського ліцею. Він розповів, тоді зайшов до свого класу, напився води. В той час зрозумів, що у приміщенні школи сторожа немає.

Хлопець вирішив вчинити крадіжку, продати майно і таким чином отримати гроші на власні потреби. Опісля скоєного виліз з ліцею через вікно, аби не виходити через освітлюваний центральний вхід до ліцею. Викрадене відніс до русла річки Мізунка, де сховав під кущем верби навпроти приміщення ліцею. З собою взяв одну пневматичну рушницю, з якою ішов додому та кілька вистрілив, потім зброю викинув.

У скоєному щиросердечно розкаявся, запевнив, що це стане йому уроком на все життя, просив його суворо не карати.

Хлопця суд визнав винним у вчиненні крадіжки, призначив покарання – три роки за гратами. На підставі статті 104 Кримінального кодексу України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного покарання з іспитовим терміном на один рік.

 Читайте також: Франківські патрульні в 21-річного хлопця знайшли наркотики.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...