Мед Атлант

У реабілітаційному центрі “Синевир” тільки шість ведмедів залягли у сплячку. ВІДЕО

Хоч вже два зимові місяці позаду, в зимову сплячку цього сезону залягли лише шість із 32 клишоногих, які живуть в реабілітаційному центрі бурового ведмедя в НПП “Синевир”.

А все через мінливу погоду. Тож відвідувачі змогли вдосталь поспостерігати як тварини тішаться снігу, інформує телекомпанія “М-студіо”.

Хоч температура повітря трохи нижче нуля і лежить сніг, та для тварин цієї зими погода не зовсім зимова. Грудень і січень були доволі теплі, тож далеко не всі мешканці реабілітаційного центру для бурого ведмедя залягли у свої барлоги.

Аби тварини відчули прихід зими, їх звичний раціон дещо змінили, розповідає керівник центру. А все тому, що тут намагаються імітувати реальні умови, аби все було, як в дикій природі.

Також для тварини тут збудували 29 барлогів, однак ще вісім згодом зробили собі самі клишоногі. Щоправда, не завжди ведмедям вдається скористатись саме тієї берлогою , яку вони для себе підготували.

Втім, агресію тварини один до одного тут практично не проявляють. Побачити в центрі можна навіть як ведмедиця годує молоком своє ведмежа, якому вже аж три роки.

Окрім цієї, є тут ще одна парочка: мама з трирічним сином, які багато часу проводять разом. Найбільше ведмеді люблять гуляти біля паркану, де їх залюбки фотографують туристи.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...