Мед Атлант

У річці Млинівка виявили хлориди і аміак

 29 січня фахівці обстежили річку Млинівку, що у Калуші, щоб встановити джерела забруднення, внаслідок якого вода в річці стала каламутною, а місцями на дні річки утворився осад.

Як повдіомляли “Вікна”, цього дня до Калуської міської ради звернулись мешканці мікрорайону “Загір’я” з повідомленням про нехарактерне забарвлення води в річці Млинівці в районі вулиці Луки Загірські.

Представники управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради спільно з фахівцями Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗу» обстежили річку вгору по течії річки та встановили, що ймовірним джерелом забруднення є потічок, який впадає в Млинівку в районі вул. Зарічної.

Калуська міськрайонною філія ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗу» надала протоколи досліджень води та висновки щодо якості води. Вода має запах вапна та містить хлориди та аміак.

Жодна з досліджуваних проб не відповідає вимогам ДСП планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом МОЗ України №173 від 19.06.96 року, додаток №11.

Управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради направило результати проведених досліджень проб води з річки Млинівки в Калуський відділ поліції та в Державну екологічну інспекцію Карпатського округу щодо встановлення винних у даному забрудненні та притягненні до відповідальності за порушення природоохоронного законодавства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...