Мед Атлант

На Прикарпатті посилили карантинні обмеження

Сьогодні, 4 лютого, в Івано-Франківську відбулося засідання обласної комісії з надзвичайних  ситуацій щодо ситуації з поширенням коронавірусу.

Станом на сьогодні зафіксували 498 33 випадки захворювань на коронавірус в Івано-Франківській області. Зокрема, захворіли – 1657 дітей та 2224 медичні працівники.

В області критична ситуація, виросла захворюваність. Ми повинні швидко реагувати, щоб припинити ріст інфікування, – зазначив голова облдержадміністрації Андрій Бойчук.

Головний санітарний лікар Івано-Франківської області Руслан Савчук каже, що найгірша ситуація у Бурштині, Івано-Франківську, Яремче, Богородчанському, Коломийському,  Городенківському, Тисменицькому Тлумацькому, Косівському районах. Там високі показники захворюваності та  госпіталізації пацієнтів з коронавірусом.

Померли 29 медиків за час пандемії.  Загалом 965 летальних випадків.

В.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак додав, що вже близько 57% ліжок у лікарнях Івано-Франківщини зайняті хворими на COVID-19. Незважаючи на те, що цього тижня збільшили кількість ліжкомісць, медична система не зможе скоро справитися з кількістю хворих.

Очільник Держпродспоживслужби в області Роман Гурський розповідає, що в області продовжують проводити масові і релігійні заходи.

В останній час ми бачимо скупчення людей. Організовують розколяду чи інші заходи. Органи місцевого самоврядування не впливають на це. Голова ОТГ не має йти на весілля,  а навпаки контролювати такі заходи.

Поліцейські склали 1036 адміністративних протоколів на порушників карантину.

Комісія вирішила:

  • обмежити проведення масових заходів за участі більше, ніж 20 осіб
  •  у  регулярному і нерегулярному громадському транспорті тільки сидячі місця
  • обмежити проведення дискотек
  • посилити контроль за роботою закладів харчування
  • посилити масковий режим у громадським місцях, такі як ринки, торговельні центри
  • при входах до ТРЦ повинні бути антисептики,  а відвідувачам вимірюватимуть температуру
  • обмежити кількість учнів в освітніх закладах до 20 осіб у класі
  • заборонити проведення релігійних заходів чисельністю більше 1 особи на 5 квадратних метрів у приміщеннях, а на відкритому повітрі дозволити лише з дотриманням соціальної дистанції в 1.5 метра

Ми наближаємось до пікової точки, і вона вже близько. Також бачимо проблему бездіяльності на місцях – і от, вона проявилася.  Хтось вирішив, що коронавірус пройшов, динаміка впала, і почалися масові гуляння. Звертаюсь до всіх – слід посилити те, що можна посилити. Буду також звертатися до ДСНС, щоб ваші машини з рупорами їздили та інформували людей, – каже Андрій Бойчук.

Також додатково розгорнуть 70 додаткових місць у лікарнях області для хворих на коронавірус. Департамент охорони здоров’я отримає 5 млн грн для забезпечення киснем додаткових ліжок.

Нагадаємо,  в Україні карантин продовжили до 30 квітня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...