Мед Атлант

Ледь не замерз: поліцейські біля Галича врятували чоловіка

На вихідних поліцейські у селі поблизу Галича врятували чоловіка, що міг замерзнути.

Історією у мережі поділився поліціянт Микола Гурак. 
Як йдеться у розповіді, поліцейські на боковій вулиці звернули увагу на білі підошви від кросівок, далі – джинси. Зрозуміли, що там людина, підбігли.
“Горілиць лежить молодий чоловік, добре вдягнутий. Ноги прямі, руки в кишенях куртки. Рот відкритий широко. Здається, не дихає. Ні, пульс є. В обличчя б‘є різкий запах алкоголю. Намагаємось привести чоловіка до тями, але поки безрезультатно. Очі вже відкриті, але реакції жодної. Витягуємо його руки з кишень – пальці вже скручені від холоду, тіло закоцюбіло. Вітер і мороз сковують землю, одяг чоловіка вже примерз до ґрунтової дороги, обличчя січе гострий сніг”, – розповідає Микола Гурак.
Поліціянти викликали швидку, а тим часом згинали – розгинали чоловікові руки та ноги. Інший поліцейський бігав по навколишніх хатах з фотографією чоловіка на телефоні, може, хтось його впізнає. Не впізнали.
“Піднімаємо на ноги, але ноги не тримають. Щось довідатись нереально. У кишені – сигарети й недешевий телефон. Розряджений. Підключили до зарядки, увімкнули. Пароль треба. На жаль, спроба невдала. І не дзвонить ніхто. Звертаємо увагу, що на заставці у телефоні – маленька дівчинка. Припускаємо, що дочка. Рухаємось ще більш активно”, – ділиться поліцейський.
Приїхали медики, оглянули, забрали до лікарні, у пункт обігріву.
Усвідомлюю, що міг замерзнути. Молодий. До ранку ще й снігом би примело. Добре, що Бог послав вночі тією дорогою, бо зранку вже б могли їхати туди на виклик. Понеділок. Питаю в лікарні – як пацієнт? Втік, кажуть. Дотримали до ранку в пункті обігріву, а зранку втік. Хто, звідки, скільки років – нічого не сказав, але втік. Чи пам’ятає він обставини тієї ночі? Думаю, ні. А поліцейські й медики запам’ятали. І хоч вони не вважають, що зробили щось надзвичайне, для мене вони – герої. Дякую за врятоване життя, дякую за службу! – написав Гурак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...