Мед Атлант

Клименко презентував нову модель організації Національної поліції України

Голова Нацполіції презентував нову модель організації поліції України.

Ці зміни продиктовані не лише новим адміністративно-територіальним устроєм держави, а й насамперед необхідністю створення єдиного безпекового простору, оперативного реагування на виклики та доступністю поліцейських послуг.
За словами Ігоря Клименка, перед запуском нової моделі організації роботи був проведений досконалий аналіз, вивчена оперативна обстановка та визначене навантаження на кожного працівника поліції, врахована чисельність і густота населення в тому чи іншому районі.
В Україні успішно пройшла адміністративно-територіальна реформа: 490 районів ліквідовано, натомість створено 119 і 17 на тимчасово окупованих територіях. Тож спершу ми вирішили відштовхуватися саме від цих нововведень. Але ми не просто слідували новоутвореним районам, а провели детальний аналіз. У результаті у нас з’явилося 132 районні підрозділи поліції – управління та відділи. Щоби максимально охопити населення поліцейським захистом, у їх складі ми створили відділи, відділення та сектори поліцейської діяльності, – розповів Голова Національної поліції України.
У той же час він повідомив, що відділення поліції поділені на два типи: одні будуть мати у штаті слідчі підрозділи та карний розшук, а в інших залишиться лише дізнання та превентивні служби. Це пояснюється тим, що злочини невеликої тяжкості тепер є кримінальними проступками, які можуть розслідувати поліцейські офіцери громади, дільничні та працівники ювенальної превенції. Тож не всі невеликі підрозділи потребують у своїй структурі кримінальну поліцію та слідство. Бо населення на тій території обслуговування в принципі небагато і криміногенна ситуація спокійна.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...