Мед Атлант

На комунальних автобусах у Калуші встановлять валідатори для безготівкової оплати

Уже вирішено питання безоплатного встановлення на чотирьох комунальних автобусах, які обслуговують маршрути загального користування у Калуші, валідаторів для безготівкової оплати проїзду.
Про це повідомив сьогодні на оперативній нараді у міськвиконкомі начальник управління економічного розвитку Калуської міської ради Юрій Соколовський, пишуть “Вікна“.

Їх планують поставити до кінця лютого. Також вирішується питання забезпечення мешканців громади пільгових категорій соціальною карткою. За словами Юрія Соколовського, чіпований пластик в Україні не виробляється. У грудні міська влада зарезервувала поставку 20 тисяч карток, які мали привезти до кінця січня. Проте через пандемію коронавірусу виникли проблеми, пов’язані з доставкою. Планується, що картки привезуть в Україну в березні.

Як зазначив Юрій Соколовський, у міському бюджеті потрібно передбачити кошти, провести тендер і тоді можна буде розраховувати, що видача соціальних карток мешканцям Калуської громади розпочнеться наприкінці березня.

Власники соціальних карток мали б користуватися ними не лише у комунальних автобусах, а й на усьому громадському транспорті загального користування — інакше новація не матиме сенсу. Тож, як повідомив Юрій Соколовський у коментарі «Вікнам», на наступних етапах валідатори планують поставити і в автобусах приватних перевізників, які обслуговують маршрути громади. І хоча компанія поставляє і встановлює пристрої безкоштовно, вона отримуватиме 3% від кожної трансакції. При тарифі 6 гривень — це 18 копійок.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...