Мед Атлант

5 років за вбивство співмешканки: оприлюднили судове рішення у справі Булієнка

10 лютого Івано-Франківський міський суд виніс вирок франківцю за вбивство співмешканки. З матеріалів видно, що ідеться про резонансне убивство Олександри Щеглової, яка померла від побоїв співмешканця Максима Булієнка. Суд у цій справі тривав майже три роки. 

 

18 грудня 2017 року близько 22 години обвинувачений, потерпіла та ще одна особа відправились на квартиру до знайомого, щоб відсвяткувати День Святого Миколая. В цей час в квартирі перебувала ще одна людина.

Там присутні вживали алкогольні напої. Після розпиття алкоголю вони залишились ночувати в в цій квартирі.

19 грудня близько 13 години обвинувачений, перебуваючи у приміщенні цієї квартири, в ході розпивання спиртних напоїв, обурившись на те, що потерпіла наполягала на тому, що хоче їхати додому, вчинив словесний конфлікт із нею, виражався в її сторону нецензурною лайкою.

У рішенні суду йдеться, що у ході конфлікту він наніс удар ногою в нижню ділянку спини потерпілої, при цьому не маючи умислу на протиправне заподіяння смерті, не передбачаючи можливість настання смерті, хоча повинен був і міг її передбачити, діючи з більшою обачністю, внаслідок чого потерпіла впала з прискоренням з висоти власного зросту в туалетну кімнату, вдарившись ділянкою тулуба об унітаз. Після цього чоловік підняв потерпілу, вивів з туалету, між ними знов розпочався конфлікт, під час якого він штовхнув жінку, внаслідок чого остання впала та вдарилась головою до неробочого унітазу, який знаходився у коридорі квартири.

В результаті протиправних дій, згідно висновку комісійної судово-медичної експертизи , у потерпілої виявили тілесні ушкодження у вигляді закритої тупої травми органів малого тазу з заочеревинною гематомою в лівій здухвинній ділянці та розривом стінки сечового міхура, яка мала ознаки тяжких тілесних ушкоджень, як таких, що в момент заподіяння чи в клінічному перебігу через різні проміжки часу спричиняють загрозливі для життя явища, а також закритої черепно-мозкової травми зі струсом головного мозку та синцями в ділянках голови, які відносяться до легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров`я та синця в ділянці лівого передпліччя, який відноситься до легких тілесних ушкоджень.

Після нанесення тілесних ушкоджень потерпілій, чоловік разом з товаришем покинули приміщення квартири, а потерпілу доставлено до Центральної міської клінічної лікарні, де вона внаслідок отриманих тяжких тілесних ушкоджень померла в приміщенні реанімаційного відділення вказаного лікувального закладу.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому йому обвинуваченні за ст.121 ч.1 КК України визнав частково.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.119 ч.1 КК України та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк п`ять років.

Строк відбування покарання обвинуваченому рахувати з часу фактичного затримання з 24 січня 2018 року.  Зарахувати в час відбуття покарання, час перебування обвинуваченого під вартою з 24 січня 2018 року по день набрання вироком законної сили з розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...