Мед Атлант

В НПП «Гуцульщина» та в ДП “Кутське ЛГ” підгодовують диких тварин

Місяць лютий цього року виявився досить щедрим на сніг, який встелив всю землю, в тому числі і територію лісів НПП «Гуцульщина».

Однак крім краси велика кількість снігу додає турботи лісовим звірям, їм все важче і важче знайти їжу.
З метою збереження лісової фауни в цей складний період працівниками НПП «Гуцульщина» проводиться підгодівля диких тварин. Для лісових мешканців було викладено сіно та розвішано кормові віники. Крім того, у солонцях було розміщено шматки солі, яка компенсує копитним зимову нестачу мінеральних речовин.
Також у Косівському лісництві ДП “Кутського ЛГ” за участю дітей, лісівників та єгерської служби відбулася акція по підгодівлі звірів зимою – наповнили годівниці сіном, кормовими вінками, кукурудзою, адже у зимовий період лісові мешканці потребують особливої уваги і турботи. Цьогоріч зима видалася порівняно теплою та несніжною.
Але днями в Карпати завітала справжня зима, а разом з нею додаткові клопоти лісівникам.
Інтенсивні снігопади, зниження температури, глибокий сніговий покрив – все це ускладнює життя лісовим мешканцям. Адже знайти корм та вижити в екстремальних умовах тепер важко.
Диким тваринам вкрай необхідна людська допомога, в іншому випадку більшість диких тварин може загинути.
До процесу підгодівлі диких тварин наші працівники постійно долучають дітей та молодь.
Підгодівля диких тварин відіграє важливу роль у підтриманні чисельності їх поголів`я, забезпечує виживання багатьох видів в екстремальних зимових умовах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...