Мед Атлант

Ситуація майже критична: на Франківщині розгортають додаткові ліжка та мобільний госпіталь

Сьогодні, 17 лютого, в Івано-Франківську відбулося засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. У ній взяв участь головний державний санітар лікар України Віктор Ляшко та та міністр МОЗ Максим Степанов.

Нагадаємо, через складну епідеміологічну ситуацію з коронавірусом на Франківщину прибув головний санлікар України. 

За останню добу в області зафіксували 646 випадків коронавірусу. 

Як відзначив Степанов, ситуація з ковідом в Івано-Франківській області напружена. Ріст захворюваності на ковід – 28, 8 % у порівняні з минулою добою.

«Напружена ситуація в лікарнях, вони завантажені на 100 %. Не вистачає кисню. Ця ситуація не просто викликає у нас занепокоєння. Слід обговорити, які обмеження слід терміново треба ввести на території області. Друга частина – скільки ліжок треба забезпечити киснем і як надати допомогу хворим. Я хочу почути ваші пропозиції, які заходи треба ввести», – сказав Степанов.

Ситуація в області з повідом майже критична. Він зауважив, всі доручення в області були виконані.

Мешканців він закликав дотримуватися протиепідемічних норм. З його слів, в лікарнях можуть розгорнути до 600 ліжок, але пацієнтів повинні обслуговувати медперсонал.

Ляшко запропонував розгорнути в області додатковий госпіталь.

Заклади охорони здоров’я працюють на повну, відзначив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак.  Хворих на ковід наразі госпіталізовують у 26 закладів. Але наразі ліжок не вистачає.

«100 місць можемо забезпечити у двох закладах – Верховинській і Заболотівській лікарні. У Лисецькій – 50 ліжок», – зауважив він.

Додаткові ліжка розгорнуть і в Богородчанській лікарні (її повністю переформатують на ковідну), а 150 місць будуть в лікарнях, які уже приймають хворих.

Андрій Бойчук, додав, введуть обмеження щодо закладів харчування, також планують закрити розважальні заклади.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...