Мед Атлант

На Всеукраїнському форумі «Україна 30. Платіжка» обговорювали тему «Атомна енергетика: Майбутнє галузі»

Заступник міністра енергетики Юрій Бойко на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Платіжка» розповів про збільшення попиту на атомну енергію, повідомляє ІФ ОДА.

«Якщо ми говоримо про атомне виробництво, тож потрібно розуміти, що це насправді дуже екологічний спосіб виробництва електроенергії. Безумовно, не можна брати до уваги той факт, що на сьогоднішній день – це більше половини  виробітку електроенергії  в об’єднаній енергетичній системі України», – сказав Юрій Бойко.

Зупиняючись на питаннях, пов’язаних із зняттям балансових обмежень роботи атомних електростанцій та спробах підвищити попит на атомну енергетику, заступник міністра енергетики зауважив, що фундаментом атомної енергетики є збалансування фінансово-економічної діяльності, як найбільшого державного виробника.

«Енергоатом» – це базовий виробник. Вважаю, що атомна енергетика повинна лише розвиватися, мають виконуватися програми не тільки капітальних ремонтів та продовження експлуатації тих енергоблоків, терміни експлуатації яких вже закінчуються, але й власне повинні реалізовуватись плани по їх заміні. Як важливий стратегічний виробник атомної енергетики в Україні компанія «Енергоатом» безумовно отримуватиме державну підтримку», – наголосив Юрій Бойко.

Йшлося також про регулювання стабільної роботи атомних станцій, інтереси атомної галузі, пріоритетні напрями роботи на 2021 рік, радіаційну безпеку, підготовку кадрів, проблему освіти у цій галузі, екологічну безпеку та наукові дослідження після аварії на ЧАЕС.

Зауважувалося, що досягнення енергетичної незалежності та безпеки держави є ефективним майданчиком запуску дієвих проектів, ознайомлення зі світовими тенденціями і перспективами розвитку енергетики, плідного діалогу бізнесу і влади щодо підвищення рівня енергетичної безпеки держави та пріоритетних напрямів реформування галузей паливно-енергетичного комплексу України.

Обговорили на форумі і важливі напрямки розвитку атомної енергетики. Зокрема, світові тренди, українські реалії розвитку атомної генерації, продовження ресурсу енергоблоків вітчизняних АЕС, будівництво нових енергоблоків у світі та багато інших важливих тем.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...