Мед Атлант

Вихованці калуської школи плавання здобули п’ять перемог на чемпіонаті України

З 15 по 17 лютого у Дніпрі відбувся Чемпіонат України з плавання серед юніорів і молоді. У змаганнях взяло участь 411 учасників з 24-х областей України.

Відзначилися спортивними здобутками і калуські плавці: Яна Долаврук, Анастасія Габльовська та Віталій Лаврик, інформують “Вікна”.

Яна виборола три бронзових медалі на дистанції 200 і 400 метрів комплексним стилем та 400 метрів — вільним. Нагадаємо, що минулого року вихованка калуської ДЮСШ “Сокіл” Яна Долаврук стала абсолютною чемпіонкою України. Калушанка перемогла на дистанції 400 метрів комплексним плаванням.

Першим тренером плавчині є її мама Катерина Долаврук, тренерка-викладачка Калуської ДЮСШ “Сокіл”. Зараз Яна тренується під керівництвом Дмитра Ларіна.

Також “бронзу” виборола ще одна вихованка калуської школи плавання Анастасія Габльовська — на дистанції 50 метрів брасом. Минулого року “золота рибка” зуміла вибороти на цій же дистанції перше місце.

Першим тренером Анастасії була Ніна Тропезоян. Згодом юну плачиню перевели в спортивну групу до Ірини Ніневської в басейні “Посейдон”.

Обоє дівчат зараз навчаються в Броварському вищому спортивному професійному училищі.

А Віталій Лаврик, учень дев’ятого класу Калуського ліцею №10, виконав програму кандидата в майстри спорту і здобув третє місце на дистанції 50 метрів брасом. Минулого року 14-річний Віталій посів друге місце на дистанції 100 метрів брасом, вперше здобувши медаль чемпіонату України з плавання (тренери — Катерина Долаврук, Ірина Ніневська).

Учасники нагороджені медалями, грамотами і заохочувальними призами.

Нагадаємо, що за рейтингом на основі результатів чемпіонату України з плавання серед юніорів калуська школа плавання — на 12-му місці в Україні серед 62-ох дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...