Мед Атлант

У Надвірній побудують басейн за 65 мільйонів гривень з сонячними батареями

Відділ будівництва, енергетики та охорони довкілля Надвірнянської РДА 11 лютого підписав договір із приватним підприємством “Спецбуд-Захід” на будівництво басейну у Надвірній за 65 млн грн.

Технічним завданням передбачено нове будівництво спортивного плавального басейну та завершення будівництва спортивного залу, фундамент та каркас якого вже існує. Приміщення басейну буде двоповерхове, доріжки довжиною 25 метрів. Одночасно тут зможуть перебувати до 48 людей, інформують “Наші гроші. Львів”. 

Візуалізація проєкту басейну. Фото: Народна воля.

Підрядник встановить системи для очистки та дезінфекції води, проведе водопостачання, опалення та інші комунікації, придбає меблі та облаштує гардероб. Для нагрівання води частково використовуватимуть сонячні колектори, які встановлять на даху будинку.  Роботи планують завершити до кінця 2022 року.

Про тендер

Очікувана вартість закупівлі становила 77,8 млн грн. Відтак, економія на торгах в результаті аукціону склала 12,8 млн грн. Окрім переможця участь у закупівлі взяли ще шість компаній, дві з яких пропонували свої послуги дешевше. Це ПП «ГалКомБуд» з ціною у 60,9 млн грн та ПП «ІФ-Капіталбуд» із ціною у 61 млн грн.

Спершу договір мали укласти з «Галкомбудом», але рішення скасували через скаргу до Антимонопольного комітету, яку подав «Спецбуд-Захід». Причиною стало те, що у конкурента не було ліцензій на здійснення висотних робіт, а також не усі документи українською мовою. «ІФ-Капіталбуд» також відхилили через відсутність низки документів.

Про підрядника

Приватне підприємство «Спецбуд-Захід» зареєстроване у Львові. Його власниками є Марія Романів та Володимир Олійничок. З початку 2020 року ПП «Спецбуд-Захід» отримало 8 держзамовлень на 116 млн грн.

Фірма нещодавно стала субпідрядником на будівництві онкоцентру у Харкові, вартістю 728 млн грн, яке здійснюватиме львівське ПП «Ромб +». Засновниками «Ромб +» є Іванна Романів та Петро Олійничок.  У цієї ж фірми «Спецбуд-Захід» орендуватиме техніку для будівництва басейну.

Володимир Олійничок також є співвласником іншої компанії – «Баухаузен», якій в свою чергу належить фірма-забудовник «Парк арена», яка на сьогодні веде будівництво житлового комплексу та місті громадської забудови.

Головне фото ілюстративне. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...