Мед Атлант

Про покійного цимбаліста Петра Сказківа вийшла документальна стрічка

Сьогодні, 20 лютого, до дня пам’яті Героїв Небесної Сотні в онлайн-кінотеатрі Держкіно відбулась прем’єра документальної стрічки “Цимбаліст Петро”.

Документальна стрічка режисерки Єлизавети Сміт “Цимбаліст Петро” розповідає про молодого музиканта-віртуоза Петра Сказківа з карпатського селища Ворохта, який взимку 2013-го приїжджає до Києва на Революцію Гідності грати на барикадах й спілкуватися з демонстрантами. Зіткнення із силовиками стають все жорсткішими й Петру доводиться замінити цимбали на шолом та бронежилет. Повернувшись додому, він усвідомлює, що не може сидіти склавши руки та їде грати свою музику для людей у щойно звільнених від окупації містах.

Сценарій до фільму написали Єлизавета Сміт та Максим Наконечний, композитор – Петро Сказків, продюсери – Олена Яковицька та Максим Наконечний. Робота над картиною проходила у Ворохті, Тернополі, Слов’янську, Краматорську та в Києві, під час Євромайдану. За словами творців картини, “Цимбаліст Петро” є не просто фільмом-портретом унікальної талановитої людини, це історія молодого чоловіка, який з головою кидається у процеси й події, що охопили нашу країну:

Петро потрапив у наш об’єктив на Майдані, а героєм нашого фільму його зробили ті зміни, які з ним відбувалися, каже режисерка Єлизавета Сміт

Кадр із фільму “Цимбаліст Петро”

Стрічку створено кінокомпанією “TABOR production” за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Загальний бюджет фільму склав 860 тис. 550 грн., з яких 415 тис. 570 грн. є державною фінансовою підтримкою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...