Мед Атлант

У Франківську ветеранів АТО/ООС навчають, як відкрити власну справу

Пройти безкоштовне навчання і відкрити власну справу пропонують в Івано-Франківську учасникам АТО/ООС, військовослужбовцям та членам їхній сімей.

Навчатимуть майбутніх підприємців викладачі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу у межах міжнародної програми перепідготовки “Підприємництво і лідерство”.

Про це Суспільному Карпати розповів координатор проєкту, проректор ІФНТУНГ Максим Карпаш.

Такі курси організовані у межах проєкту “Норвегія-Україна. Професійна перепідготовка. Інтеграція в державну систему”. Вони проходять уже понад 5 років. Проєкт діє у десяти містах України, але кожна програма має свої особливості. Двічі на рік ми набираємо приблизно 30 слухачів. На базі нашого університету навчаються не лише мешканці Прикарпаття, а й з інших областей. За весь час у нас перепідготовку пройшло понад 200 колишніх військовослужбовців, ветеранів АТО/ООС та членів їхніх сімей, – зазначає Карпаш.

За словами координатора проєкту, кінцева мета курсів – допомогти учасникам АТО і звільненим у запас військовослужбовцям інтегруватися в життя, дати новий погляд на бізнес та соціалізуватися. Адже окрім знань і практичних тренінгів з основ підприємництва, бійці отримують групові та індивідуальні консультації психолога.

Не всі відразу наважуються відкрити власну справу чи активно просувають кар’єрною драбиною. Однак упродовж року після закінчення курсів до 80 % слухачів або відкривають свій бізнес, або змінюють місце роботи на краще або ростуть кар’єрно, – розповідає проректор ІФНТУНГ.

З цього року також нададуть можливість випускникам курсів отримати додатковий мотиваційний стимул для відкриття власної справи.

Маємо власний мікрогрант “Конкурс бізнес-планів”. Йдеться про невелику суму – 5 тисяч гривень, яку може отримати хтось зі слухачів, чий бізнес-план переможе. Окрім того, наші слухачі подавалися на міський конкурс стартапів, де можна отримати 25 чи 50 тисяч на підтримку своєї бізнес-ідеї. Окрім того, зараз працюємо із Міністерством ветеранів та Фондом соціальної адаптації, щоб започаткувати спеціальний фонд підтримки бізнес-ідей тих наших слухачів, які успішно завершили курси, – каже Карпаш.

Набір на курси перепідготовки триватиме до 28 лютого, а навчання розпочнеться дистанційно 1 березня.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...