Мед Атлант

У МОЗ розповіли, чи готові запровадити “ковід-паспорти” в Україні та якою може бути альтернатива

Перш ніж ухвалювати якісь рішення щодо запровадження «ковід-паспортів», Україна хоче подивитися на реакцію у світі.

Про це hromadske повідомили в Міністерстві охорони здоров’я і нагадали позицію ВООЗ, яка вважає «ковід-паспорти» дискримінацією стосовно імунного статусу.

У МОЗ пояснили: якщо у світі запровадять не спеціальний «ковід-паспорт», а просто довідку про вакцинацію від коронавірусу, то Україна вже має механізм її друку й видачі.

«Зараз, коли вакцинуватимуть усіх людей, у мобільній бригаді сидітиме реєстратор: людина, яка вноситиме дані тих, хто провакцинувався, в медичну систему. Після того, як завершиться другий раунд вакцинації (тому що у нас двократне введення препарату), на прохання людини їй роздрукують свідоцтво про вакцинацію з печаткою і дадуть на руки. Якщо людині свідоцтво не потрібне, вона зможе звернутися за ним у будь-який час», — розповідають у МОЗ.

Коли почнеться вакцинація проти COVID-19 в Україні?

Спершу у МОЗ обіцяли початок вакцинації 15 лютого, але цього не сталося. За словами Степанова, затримка пов’язана з «технологічними проблемами логістичного характеру». Поки що Україна не отримала препаратів.

Завтра, 23 лютого, в Україну має прилетіти 500 доз вакцини AstraZeneca (CoviShield). Її розробив Оксфордський університет разом з компанією AstraZeneca. Для локального індійського ринку цю вакцину випускає Serum Institute India (SII). Контролювати відправку цих вакцин з Індії поїхав сам міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...