Мед Атлант

“Підсудний зловживає правами”. Головний прокурор Прикарпаття про справу Астанова

Головний прокурор Прикарпаття Роман Хима прокоментував судовий процес щодо вбивства студентки медуніверситету Дішлі Елі Зії, який триває з 2017-го року.

Він вважає, що підсудний Ельдар Астанов зловживає правами, пише Суспільне .

Ми бачимо, що в цьому випадку є зловживання правами з боку підсудного, обвинувачуваного у справі, його захисників. Я думаю, що ми вживатимемо всіх заходів щодо швидкого завершення розгляду цієї справи і прийняття законного і обгрунтованого рішення, – сказав Роман Хима.

Нагадаємо, студентка з Болгарії Дішлі Еля Зія зникла в ніч на перше червня 2017-го року. Її тіло, запаковане у валізу, знайшли через 12 днів у ставку села Світанок Рогатинського району. Тоді за підозрою умисного вбивства правоохоронці затримали студента з Туркменістану, співмешканця та одногрупника загиблої Ельдара Астанова.

14-го червня 2017-го року Івано-Франківський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Через рік і 8 місяців судового розслідування Астанова випустили із СІЗО. Таке рішення ухвалив обласний апеляційний суд 24 липня.

П’ятого вересня колегія суддів, яка розглядала справу в Івано-Франківському міському суді, заявила про самовідвід. Тепер справу Ельдара Астанова розглядають у Богородчанському районному суді.

На останньому судовому засіданні допитали ще одного свідка. Також за клопотанням прокуратури судді продовжили обвинувачуваному домашній арешт до кінця березня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...