Мед Атлант

У Франківську 9 березня стартує “Бюджет участі”

Дев’ятого березня в Івано-Франківську стартує програма “Бюджет участі”. Цьогоріч на неї з міського бюджету виділили 18 мільйонів гривень.

Про це під час онлайн-прийому повідомила заступниця міського голови Вікторія Дротянко, інформує Суспільне. Карпати. 

“Залишаються малі, великі проєкти, архітектура, освіта. Будь ласка, подавайте свої проєкти”, – сказала заступниця міського голови.

Подати заявку на участь можна на першому поверсі приміщення Івано-Франківської міської ради у відділі звернення громадян. Заявки прийматимуть до 30-го березня.

Цього року у програмі з’явилася нова категорія “Об’єкти культурної спадщини”. На неї спрямують півтора мільйона гривень без поділу на малі та великі проєкти.

“Сюди можуть потрапити ті проєкти, які стосуються об’єктів, що мають історичну, культурну та архітектурну цінність. Вони стосуватимуться відновлення, відтворення, реставрації самих об’єктів або їхніх елементів незалежно від форм власності. При заповненні заявки треба обов’язково додавати фото об’єкта, а у разі відсутності проєктно-кошторисної документації, частина коштів проєкту піде на її виготовлення”, – повідомляють на сайті “Бюджету участі”.

Проєкти у цій категорії будуть аналізувати в Департаменті містобудування та архітектури Івано-Франківської міської ради. Після позитивної рецензії спеціалістів їх допустять до голосування. Консультуватиме ці ініціативи начальник відділу з питань охорони культурної спадщини Володимир Ідак.

“Цього року маємо особливості. Перш за все, це ситуація з ростом захворювання на COVID-19, тому будемо думати, як приймати заявки в таких умовах. Хочу попросити всіх максимально можливо консультуватися щодо заповнення заявок телефоном чи у мережі. Також думаємо над тим, щоб цього року школу “Бюджету участі” провести онлайн”, – розповіла координаторка програми “Бюджет участь” Христина Гнатів.

Читайте також: Бюджет участі 2020: у Франківську визначили 46 переможців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...