Мед Атлант

У Франківську втретє оголосили тендер на будівництво розв’язки до мосту через Бистрицю Солотвинську

Управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради втретє оголосило тендер на будівництво транспортної розв’язки до так званого Галицького мосту в районі вулиць Хіміків-Надрічна в Івано-Франківську.

Очікувана вартість закупівлі 329 690 000 гривень. Тендерні пропозиції приймаються до 26  березня, аукціон відбудеться 5 травня, пише КУРС.

У тендерній документації йдеться, що розв’язку планують будувати за кошти місцевого та державного бюджетів. При цьому підрядник має отримати 60% авансу від суми. Завершити роботи планують до 31 грудня 2022 року.

Роботи почали з кінця – з третьої черги. На початку липня 2017 року управління капітального будівництва (УКБ) міськвиконкому оголосило тендер з очікуваною вартістю 206,6 млн грн.

Найнижчу ціну тоді запропонувала фірма “Мостобудівельний загін №112” – 120 млн грн – і виграла тендер.

Вже через рік, 3 жовтня 2018 року, міське УКБ укладає угоду з ТОВ “Мостобудівельний загін № 112” про додаткові роботи з будівництва мосту на 58,35 млн грн.

Відтак у  квітні 2019 року оголосило тендер на будівництво розв’язки На торги прийшли чотири компанії: ТОВ “Мостобудівельний загін-112”, яке вже будує міст (пов’язують з екснардепом від Партії регіонів Володимиром Продивусом), ТОВ “Будівельна компанія “Адамант”, ТОВ “ПБС” (наближене до екснардепа Олександра Шевченка) та ТОВ “Завод Майстер-ПрофІ”.

Пропозиції двох останніх учасників тендерний комітет відхилив. Компанія “ПБС” оскаржила відмову в Антимонопольному комітеті – і АМКУ визнав рішення тендерного комітету неправомірним. Тоді у день, коли мав мав відбутися аукціон, тендерний комітет просто скасував торги через нібито “виявлені порушення у частинi складання тендерної документацiї замовником“. Тобто міське Управління капітального будівництва (УКБ) у день аукціону зненацька знайшло порушення у своїй же документації (!).

Вдруге УКБ оголосило тенденр на будівництво розвязки у липні минулого року. Документи на тендер подали три учасники: ТОВ “ПБС, ТОВ “БК “Адамант”, ТОВ “Мостобудівельний загін № 112”. Аукціон планували провести 24 вересня. Але 18 вересня УКБ опублікувало протокол розгляду тендерних пропозицій та знову дискваліфікувало учасника ТОВ «ПБС». 23 вересня “ПБС” оскаржило рішення до Антимонопольного комітету. За результатами розгляду скарги АМКУ зобов’язав УКБ скасувати рішення про допущення до аукціону ТОВ “БК “Адамант”. Тендерний комітет 2 листопада виконав вимоги АМКУ та не допустив цього учасника до аукціону. Оскільки до аукціону допустили лише ТОВ “Мостобудівельний загін № 112”, то тендерний комітет скасував аукціон взагалі через “допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій”.

Якщо тендер і цього разу не відбудеться, то УКБ має право застосувати переговорну процедуру – тобто укласти договір з тим, з ким забажає без проведення аукціону.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...