Мед Атлант

В Богородчанах за спробу дати 100 євро, як хабар поліцейському, чоловіка оштрафували на 17 тисяч

Нещодавно в Богородчанах відбувся суд над чоловіком, який намагався дати поліцейському хабар.

29 січня 2021 року близько 00:13 на автодорозі Н-09 сполученням Мукачево-Львів поліцейськими Богородчанського відділення поліції було зупинено автомобіль марки “Фольцваген Поло”. Автомобіль зупинили через порушення Правил дорожнього руху України, а саме п.2.9.в, 30.2.: номерний знак закритий іншими предметами, що не дає змоги чітко визначити символи номерного знаку з відстані 20 м.

В ході перевірки документів, за зовнішніми ознаками у поліцейського виникла підозра про перебування водія транспортного засобу в стані алкогольного сп`яніння. Водієві запропонували пройти тест на стан алкогольного сп`яніння приладом “Драгер”. За результатами освідчення поліцейський склав на водія адміністративний протокол та вилучив у нього посвідчення водія. Транспортний засіб доставили до місця проживання чоловіка.

29 січня близько 8:30 водій прийшов до Богородчанського відділення поліції, щоб вирішити питання щодо повернення йому посвідчення водія та не направлення адміністративного протоколу до суду. З цією метою останній  вирішив надати поліцейському сектора реагування патрульної поліції неправомірну вигоду в сумі 100 євро. Гроші чоловік поставив на робочий стіл під аркуш паперу А4. Однак працівник поліції відмовився від отримання неправомірної вигоди та повідомив про вказаний факт керівництво поліції.

Дії порушника суд кваліфікував за ч. 1 ст. 369 КК України як пропозицію надати та надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища.

Разом з обвинувальним актом до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена 4 лютого 2021 року між прокурором Поповичем П.В., який наділений повноваженнями в даному провадженні, та підозрюваним за участю захисника Рутковського Ю.В. На підставі наведеного, суд розглянув справу (обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості) відповідно до положень ст. 472473, ч. 4 ст. 474 КПК України.

Зі змісту угоди встановлено, що підозрюваний в ході досудового розслідування повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України. Сторони дійшли згоди, що за вчинення зазначеного вище кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України, підозрюваному необхідно призначити покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень.

В результаті суд визначив затвердити угоду про визнання винуватості, визнати чолвоіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень. 100 євро, які чоловік намагався дати, як хабар, конфіскували на користь держави.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...