Мед Атлант

Міськрада Франківська підготувала звернення до Зеленського

епутати Івано-Франківської міської ради звернулися до державної влади з проханням відреагувати на ув’язнення Сергія Стерненка, навести лад у правоохоронній та судовій системах. Звернення підтримали на позачерговій сесії міської ради.

Також депутати підтримали звернення щодо заборони діяльності проросійських партій у державі, передає Суспільне.

Депутат міської ради Роман Марцінків зачитав звернення щодо ситуації з активістом та блогером Сергієм Стерненком. У документі йдеться про те, що судова система України перетворилася “на знаряддя тиску та усунення незручних для влади людей”.

Силами недореформованих правоохоронних органів представники Москви все частіше здійснюють спробу дискредитації учасників Революції Гідності, волонтерів та активістів. У 2010-му році кремлівський ставленик Янукович вже спробував запустити політичні репресії та переслідування. Пам’ятаємо, чим це закінчилося. На жаль, українська система судочинства все більше нагадує російську машину тоталітаризму. Наші службовці за ламаний російський рубль готові зраджувати свою присягу Українській державі та народу, – йдеться у зверненні.

До президента підготували ще одне звернення – щодо заборони діяльності проросійських політичних партій “ОПЗЖ” та “Партії Шарія”.

Революція Гідності призвела до заборони проросійських партій – Комуністичної та Партії регіонів. Проте Україна мусить протистояти гібридній війні. Є внутрішній ворог, який розхитує ситуацію та підточує основи державотворення. Просимо підготувати та ухвалити законопроєкт та акти, які заборонили б діяльність партій, які активно відстоюють та просувають інтереси російського агресора. Пане президенте, ви справді рішуче подіяли щодо проросійських каналів. Час рішуче діяти щодо проросійської п’ятої колони і заборонити діяльність двох партій, – зазначив у зверненні міський голова Руслан Марцінків.

За обидва звернення проголосували 35 депутатів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...