Мед Атлант

На Прикарпатті перевізники ігнорують карантинні обмеження. ВІДЕО

В Івано-Франківській області суворий карантин почав діяти з 26 лютого. Йдеться про ті ж обмеження, які були під час зимового локдауну.

Та чи дотримуються нових правил на Прикарпатті – перевіряли Подробності.

На автовокзалі Івано-Франківська десятки автобусів, і натовпи пасажирів, які намагаються виїхати. Про те що Прикарпаття відсьогодні в червоній зоні, і всі перевезення, окрім спецрейсів, заборонені, тут жодних повідомлень.

Ви по графіку їдете? – Так. – Але кажуть, що не можна їздити. – Як кажуть, що не можна. Сказали що можна. До понеділка сказали їдуть всі по графіку.

Якщо станція продає квиточки, я на роботі, я повинен їхати. – Квитки продається, все працює? – Так. Я приїхав із Тернополя, мені продали квитки до Франківська, –водій Павло.

Керівництво автовокзалу запевняє: квитків на проїзд не продають, лише надають інформацію. Впливу на перевізників не мають, адже ті працюють автономно. І пояснюють, усі автобуси, які є зараз на автовокзалі – це спецрейси.

Ірина Заліська, заступниця генерального директора “Івано-Франківське обласне підприємство автобусних станцій”: Ті що виїхали мають спецперевезення. Ви бачити, що у них є таблички спецперевезення, хтось із них бере медиків, і перевозять переважно медиків. Вони мають мати довідки, мати посвідчення.

Деякі пасажири підтвердили – квитки у касах не продають. А приватники беруть за проїзд – удвічі дорожче.

Білетів немає. З тої сторони часники хочуть двійну норму хочуть, так, як на Буковель. Але ми не маємо киківських зарплат, – розповідає жителька села Лісний Хлібичин Надія.

Шеренга із мікроавтобусів вишикувалася просто на узбіччі дороги. Йдемо до перевізників, запитуємо, чому такі високі ціни? А ще хто дозволив їм працювати? Водії, побачивши камеру – одразу тікають.

А це вже залізничний вокзал. Тут змін у роботі не багато. Всі поїзди курсують за звичним графіком. Щоправда, від вчора Укрзалізниця припинила продаж квитків до та з Івано-Франківська, але жодного рейсу до регіону не скасувала. Тож кожен, хто придбав квитки раніше, – може спокійно поїхати.

Марія Мельничук, касирка:

З Івано-Франківська закрита продажа на даний час. – А куди продаєте квитки? – З Тернополя, зі Львова, з різних станцій. В Івано-Франківську посадка лише для тих пасажирів, хто попередньо придбав.

У середмісті Івано-Франківська кафе і ресторани зачинені або працюють на виніс. Щоб не зачинятися за цим принципом почали працювати й крамниці з одягом. На Прикарпатті всі школи та виші на дистанційному навчанні, а дитсадки зачинені. А от блокпостів поменшало, але їх розмістили на найбільших дорогах області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...