Мед Атлант

На Прикарпатті понад 300 тисяч пенсіонерів отримають надбавку до пенсій

З першого березня в Україні будуть автоматично проіндексовані пенсії. За словами представника обласного управління Пенсійного фонду Романа Берчака, на Прикарпатті доплату отримають 302 тисячі пенсіонерів. Її розмір залежатиме від трьох чинників.

Середній розмір доплати складатиме 308 гривень, а мінімальний – 100. Підвищення стосується тільки розрахункової пенсії, яку визначатимуть за спеціальною формулою для кожного пенсіонера. У ній врахують середню зарплату за роки роботи, середню зарплату в Україні за три останні роки та трудовий стаж. Разом із тим, фактична пенсія може бути вищою – якщо вона містить надбавки. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів, передає Суспільне.

Пенсіонер із 45-річним трудовим стажем Сергій Сабаташ розповідає, що запропонованої доплати для нього замало.

Мало підвищують, що тих 11 %. От якби хоча б 15 %. Тим більше, я точно не з’ясував, кому конкретно підвищують, бо є різні категорії, – сказав Сергій Сабаташ.

Іванофранківка Марта Куцак розповідає, що працювала 20 років лікаркою. Жінка також вважає надбавку до пенсії замалою.

Добре, що підвищують. Але разом із підвищенням пенсій йде подорожчання усіх товарів, продуктів. Я вже не говорю про одяг. Ця надбавка є замалою. Хотілося б більше. Але і це добре. Дякуємо за це, – додала Марта Куцак.

За словами заступника начальника обласного управління Пенсійного фонду Романа Берчака, надбавку до пенсій зможуть отримати й учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та військовослужбовці строкової служби. Для деяких пенсіонерів розмір пенсії залишиться тим же.

 Не підвищиться розмір пенсій у тих людей, в яких є доплати до мінімального розміру. Також доплати 65-річним до мінімального розміру 40 % – 2 400 гривень. Сформована доплата цих пенсій всередині перерахується, і якщо не буде перевищувати 2 400 гривень, то залишиться в такому ж розмірі. Також хочу додати, якщо розмір пенсій буде перераховано і сума підвищення перевищуватиме мінімальний розмір пенсій, то їхня доплата буде 100 гривень, – пояснив Роман Берчак.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...