Мед Атлант

Середня зарплата у прикарпатців – 10558 гривень. Хто заробляє найбільше

В Івано-Франківській області середній розмір заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій області та їхніх відокремлених підрозділів із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб у січні   становив 10558 грн, що у 1,8 рази перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати (6000 грн).

Найвищий рівень заробітної плати в області у січні  спостерігався у виробництві гумових і пластмасових виробів; іншої неметалевої мінеральної продукції, на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, в добувній промисловості і розробленні кар’єрів, сфері транспорту, виробництві хімічних речовин і хімічної продукції, фінансовій та страховій діяльності, де заробітки працівників перевищили середній показник по області на 31,2% – у 1,9 рази.

Найнижчі нарахування заробітної плати зафіксовано у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри виробів зі шкіри та інших матеріалів, металургійному виробництві; виробництві готових металевих виробів, крім машин і устатковання, у будівництві (не перевищували 52,9% середнього показника по області).

Заробітна плата у січні порівняно з груднем 2020 року зменшилася на 12,7%, що зумовлено, як правило, здійсненням у грудні нарахувань одноразових виплат (винагород за підсумками роботи за рік, за вислугу років, компенсаційних виплат за невикористану відпустку тощо). У порівнянні з січнем 2020року заробітна плата збільшилась на 16,8%.

Індекс реальної заробітної плати у січні  порівняно з груднем становив 86,3%, відносно січня 2020р. – 109,4%.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...