Мед Атлант

Український гурт Go_A змінив слова пісні “Шум”, що прозвучить на Євробаченні

В ефірі Українського радіо і на телеканалі «UA: Перший» 9 березня презентували оновлену версію конкурсної пісні гурту Go_A «Шум», що прозвучить на Євробаченні-2021.

Як зазначила солістка гурту Go_A Катерина Павленко в ефірі «UA: Перший», в новій версії пісні, за основу якої взяли відому українську гаївку, відповідно до умов Євробачення, повністю змінено текст, передає Укрінформ.

«Ми повністю змінили текст. Він, звісно ж, оснований на українському фольклорі, адже це матеріал, з яким ми працюємо з 2012 року і не збираємося нічого змінювати. Але за правилами Євробачення (яке не дозволяє співати народних пісень – ред.) ми змінили текст, щоб не ризикувати, і він зараз повністю авторський. Але за основу взяті веснянки, які звучали на території України в різних регіонах», – сказала співачка.

Прем’єра кліпу:

Водночас вона зазначила, що вирішено не змінювати регламент, він залишиться таким же, як у першому кліпі, що вийшов у січні і був трохи більше за 3 хвилини.

«Ми дуже довго думали, чим можемо пожертвувати. І вирішили, що не будемо скорочувати пісню, адже в минулій версії «Шуму» все було на місці і створювало ту атмосферу, яку ми намагалися вкласти в цю пісню. Ми дослухалися до поради Джамали, що якщо ми вже потрапили в таку ситуацію, то маємо можливість сказати більше. Тому вирішили випустити сіквел – продовження тієї історії, яку випустили у січні, але вже трошки з іншим настроєм, більш позитивним. І якщо в першій версії ми закликали весну і сподівалися на краще, то у новій версії «Шуму» весна вже настала і ми всі дуже раді», – розповіла солістка гурту.

Як зазначалося, перша версія пісні «Шум» та її відео набрали понад 2,6 мільйона переглядів на YouTube та викликали жваву реакцію, гурт очікує на такий же успіх і нової версії.

«Звісно, до нас підвищена увага через те, що ми – учасники Євробачення. Але все одно кліп за якісь реальні строки набрав вже мільйон, а потім дуже швидко – другий мільйон. Я вважаю, що це прекрасно. Сподіваємося, що така доля чекає і наш новий кліп. Ми хочемо своїм прикладом довести, що якщо ти щось робиш – класно, щиро – і віриш в це, то може статися все, що завгодно. Мрії збуваються, головне, треба щось робити. І це є наш основний меседж в оновленій версії «Шуму» – що вставайте, виходьте співати веснянки разом, ми об’єднаємося, зробимо щось круте і тоді світ зміниться на краще», – сказала Катерина Павленко.

Так “Шум” звучав раніше:

Водночас вона зауважила, що в рекламу кліпу гурт не вкладав жодних коштів. «Ми нічого не вкладали в розкрутку нашого кліпу. 2,6 мільйона, але ми не вклали жодної копійки в рекламу і взагалі ніяким чином не рекламували це відео. Все відбулося природним шляхом», – зазначила співачка.

Щодо прогнозів букмекерів вона додала, що гурт зараз не сприймає їх серйозно, адже на нацвідборі букмекери ставили Go_A на передостаннє місце і помилилися. «Мені здається, основні ставки будуть зроблені після репетицій», – сказала вона.

Солістка розповіла, що гурт має дуже багато цікавих запрошень з Європи, проте вони не можуть поїхати, щоб представити наживо свою пісню через епідемію коронавірусу. Також додала, що не сприймає учасників як конкурентів. «Наскільки ми вже змогли поспілкуватися і відчути атмосферу, це дуже позитивний конкурс, там взагалі не йдеться про якусь конкуренцію… Це в першу чергу свято пісні. І всі ставляться до нього як до свята пісні», – наголосила вона.

Коментуючи оголошені Наглядовою радою конкурсу обмеження, вона зазначила, що гурт має намір їх дотримуватися. «Наша основна задача – поїхати і достойно представити Україну. Якщо цього вимагають правила конкурсу, то ми будемо їх дотримуватися, адже ми хочемо, щоб все вийшло якнайкраще», – підкреслила Павленко.

Як повідомлялося, «Євробачення-2021» відбудеться у Роттердамі (Нідерланди). 18 травня відбудеться перший півфінал, 20 травня – другий півфінал, 22 травня – фінал. У конкурсі візьме участь 41 країна.

Читайте також: “Шум” від Gо_A на Євробаченні-2021 від України: нова пісня з сопілкою і дримбою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...