Мед Атлант

Докладемо усіх зусиль, аби села Прикарпаття отримали нове дихання і наші краяни повертались додому, – Василь Вірастюк

Транспортне сполучення, жахливі дороги, відсутність вуличного освітлення та роботи – типові проблеми, через які молодь та люди працездатного віку нині залишають села Прикарпаття.

Так, днями Василь Вірастюк відвідав села Красна, Середній Майдан, Саджавка, Вишнівці та Гвізд.

Шокований такою кількістю покинутих хат. Транспортного сполучення з містом практично немає. Більшість мешканців сіл абсолютно ізольовані від нормальної інфраструктури, а молоді люди їдуть у міста й не повертаються. Сумна картина. Але люди готові закочувати рукави та разом працювати над розв’язанням проблем! – каже Вірастюк.

Український спортсмен розповів місцевим жителям про ініціативу Президента України Володимира Зеленського – інфраструктурну програму «Нове село», спрямовану на відродження українського села: зокрема, про створення робочих місць та відновлення інфраструктури в сільській місцевості. Нагадаємо, що про ініціативу Президент Володимир Зеленський заявив у інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Культура, медіа, туризм» у Києві.

Наразі готуються 1600 інфраструктурних проєктів у кожне село. Програма поки що розрахована на 9-10 років. Половину, 500-600, планують зробити за найближчі три з половиною – чотири роки. Докладемо усіх зусиль, аби села Прикарпаття отримали нове дихання і наші краяни повертались додому, – зауважив Вірастюк.

За словами Володимира Зеленського, реалізація таких проєктів може бути профінансована коштом спонсорів або за підтримки бізнесу. Окремо для села також розробляються економічна програма, програма з розвитку АПК, пов’язана з малими фермерськими господарствами та їхньою підтримкою, програма розвитку тваринництва.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...