Мед Атлант

У Франківську не вистачає медиків для лікування хворих з коронавірусом

Сьогодні, 11 березня, в Івано-Франківську відбулася регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Станом на 11 березня у поліклініки міста звернулися 504 особи зі симптомами застуди. Зокрема, зростає захворюваність серед дітей.

У лікарнях 704 людини з пневмоніями. З них  86% – міські жителі. Станом на сьогодні  у медзакладах міста розгорнуто 715 ліжок.

Загалом в Івано-Франківській ОТГ на коронавірус захворіли 20723 людини. За останню добу + 201 хворий. За останню добу захворіли 10 дітей.

У лікарні  за вчора госпіталізували 54 пацієнти з підозрою ковід. Ще 18 пацієнтів лікуватимуться вдома. На кисні 110 пацієнтів, 8 пацієнтів у лікарні У перинатальному центрі 55 пацієнтів. Зараз в нас 290 ліжок є. Потрібні додаткові кошти: приблизно 1, 6 млн грн на зарплату працівників, яких ми взяли по контракту та гроші і біля 2 млн грн на лікарські засоби , – розповідає директор міської клінічної лікарні №1 Тарас Василик.

Наша основна проблема – апарати штучної вентиляції легень. У нас черга у реанімацію, там 26 ліжок. треба ще 2 ШВЛ.  Не вистачає медпрацівників. Потрібно приймати питання щодо мобілізація медиків. Залучили до роботи вже інтернів, у нас розгорнуто 440 ліжок, які заповнені.

Щодня приймаємо приблизно по 60-70 пацієнтів. Пік був минулої п’ятниці – 115 людей.По коштам в нас мінус 3 млн грн, тому зменшили доплати працівникам, – каже директор центральної  міської клінічної лікарні Володимир Вовчук.

У дитячій лікарні 97 пацієнтів.  За останню добу поступило 19 хворих.  Такої кількості пацієнтів ще не було.

На базі гінекологічного корпусу пологового будинку розгорнуто 171 ліжко. Зайнято 158. Ще розгорнуть додаткові 16 ліжок у кабінетах.

Розумію, що є проблеми з медичними працівниками, обладнанням. Але  ми не можемо пацієнтів на вулиці залишати. Потрібно розгортати додаткові місця. У разі гострої потреби мають буди ліжка, тому потрібно задіяти два поверхи поліклініки №2, – Руслан Марцінків

Грубо кажучи,  треба 100 фізичних ліжок, треба комплекти постелі, треба знати, де ми будемо прати постіль. Потрібне харчування, там немає умов для розгортання ліжок, нема гарячої води, – говорить директорка “Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги” Ольга Савчук.

Комісія вирішила:

  • Керівникам закладам охорони здоров’я доручити розгорнути максимально можливу кількість ліжок.
  • Задіяти для надання медичних послуг усі приміщення навчальних кафедр ІФНМУ і базового медичного коледжу за погодження з їхніми керівниками.
  • На базі поліклініки №2 виділити 2 поверхи для хворих на ковід.
  • 1 млн грн спрямувати на закупівлю кисневих концентратів.
  • Звернутися до керівників обласної ради і ОДА, щодо розгортання додаткових ліжок на базі закладів обласного підпорядкування.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...