Мед Атлант

За зламану щелепу неповнолітній хотів отримати 90 000 грн моральної шкоди

Івано-Франківський міський суд виніс вирок заступнику начальника служби охорони АТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод”, який вчинив хуліганство та вдарив неповнолітнього.

25 липня 2018 року близько 23 год. неповнолітній потерпілий із товаришем перебували неподалік літнього майданчика «Rokford», на Вічевому майдані в Івано-Франківську, де сиділи на лавочці, розмовляли та палили цигарки.

В цей час до них підійшла жінка і почала образливо чіплятись. Вона шарпала їх за одяг та виражалась нецензурними висловлюваннями. До конфлікту долучився обвинувачений.  Він  вдарив потерпілого кулаком лівої руки в обличчя. Внаслідок цього у потерпілого  – закрита тупа травми нижньої щелепи з переломом кута нижньої щелепи справа та раною слизової оболонки (що викликало необхідність проведення операції – шинування щелепи).

У суді обвинувачений  вину  визнав частково, а саме у нанесенні тілесного ушкодження, однак заперечив вчинення хуліганських дій. Пояснив, що знаходився із подругою  неподалік літнього майданчика «Rokford». Побачили двох хлопців, які палили цигарки. Жінка зробила їм зауваження, на що останні почали їй хамити та ображати, внаслідок чого між ними виник словесний конфлікт. Він втрутився та наніс потерпілому один удар кулаком лівої руки в ділянку обличчя. Усвідомлює, що можливо не розрахував свою силу та вдарив потерпілого у щелепу рефлекторно, оскільки має спортивний розряд, тривалий час займався вільною боротьбою. Вважає, що у його діях немає хуліганства, хоча не заперечив, що конфлікт відбувся у громадському місці. Цивільний позов потерпілого визнає частково, а саме, матеріальну шкоду, пов`язану із лікуванням визнає повністю, а моральну шкоду – частково, на розсуд суду, однак менше ніж 90 000 гривень.

За словами жінки,  вона разом зі обвинуваченим підійшла до літнього майданчика «Rokford», де  працює. Перед входом на майданчик побачила двох хлопців, які палили цигарки, а тому зробила їм зауваження та попросила відійти, на що вони не реагували та почали їй хамити. В цей час між ними почалась словесна суперечка, яку почув обвинувачений  та вийшов поцікавитись, що трапилося.  Потерпілого знала раніше, оскільки він працював на сусідньому літньому майданчику, зауваження йому робила не вперше.

Потерпілий просив задовольнити його цивільний позов та стягнути з обвинуваченого на його користь завдану моральну шкоду в сумі 90 000 грн.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні злочинів,  передбачених ч.1 ст.296, ч.1 ст.122 КК України та призначити покарання у вигляді двох років виправних робіт з відрахуванням 20% від суми заробітку в дохід держави.Також з чоловіка стягнуть 10000  гривень моральної шкоди на користь потерпілого.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...