Мед Атлант

Початок пожежного періоду в Україні прогнозують на кінець березня

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішувала, як протистояти масовим пожежам в екосистемах і на сільгоспугіддях, адже, за прогнозами, пожежний період цього року розпочнеться наприкінці березня.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Державна комісія затвердила заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільгоспугідь у літній період 2021 року, серед яких зокрема:

  • забезпечити створення та оновлення у лісових масивах мінералізованих смуг, протипожежних розривів, пожежних водоймищ і доріг протипожежного призначення, проведення ремонту спостережних веж, очищення лісових масивів від захаращень;
  • встановити цілодобовий моніторинг пожеж у природних екосистемах, зокрема з використанням систем дистанційного спостереження, безпілотних літальних апаратів.

Під час засідання голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що, за інформацією Гідрометцентру, пожежний період цього року розпочнеться наприкінці березня, після сходження снігового покрову.

У квітні, травні та вересні прогнозується формування тривалих періодів надзвичайно високої пожежної небезпеки у східних і південних областях, а влітку – по всій території України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...