Мед Атлант

Митрополит Володимир рукоположив двох нових священників

У неділю, 14 березня, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин завітав на парафію Введення в храм Пресвятої Богородиці, с. Боднарів, Боднарівського протопресвітеріату, де уділив ієрейські свячення дияконам: Володимиру Юрківу та Роману Винничуку.

Вірні та духовенство на чолі з парохом прот. Ярославом Підлуським на подвір`ї храму радо зустрічали Архієрея щирими словами привітань. Згідно з українським звичаєм діти вручили Митрополиту Володимиру хліб та сіль, а парох в свою чергу запросив предстоятеля очолити святкові Богослужіння.

Роздумуючи над Божим словом в часі проповіді, Владика застановився над недільним читанням Євангелія, а також неоціненним значенням дару священства.

А яка ціль Великого Посту для нас, християн XXI століття? Як ми повинні провести цей святий час? Святий апостол Павло навчає: «Усі бо ви, що в Христа хрестилися, у Христа зодягнулися». Одягнутися в Христа означає жити так, як Христос цього бажає, любити те, що Христос любить, уникати того, що Христові не подобається. Час Святого Посту дає нам нагоду задуматися над станом нашої душі і якщо ми в чомусь провинилися, потрібно нам відновитися в Бозі, – розповідає проповідник.

Митрополит Володимир також закликав кандидатів до священства бути ревними служителями у Божому винограднику.

Людям потрібен священник свідомий значення свого священства, який глибоко вірує і ревно молиться. Особистість священника має бути для інших виразним і прозорим вказівним знаком, – додав Архієрей.

Згідно з чином поставлення ієрея, після Великого входу, кандидати до священства Володимир Юрків та Роман Винничук після трьох обходів довкола престолу зачитали визнання віри. Опісля Владика Володимир прочитав молитви ієрейських свячень. Відтак нововисвячені ієреї були облечені у священичі ризи: єпітрахиль, пояс, нарукавники та фелон, а також отримали служебник та чашу. Після чого вони стали до престолу і  співслужили Божественну Літургію з усіма священниками.

Після Служби Божої Митрополит Володимир привітав нововисвячених ієреїв та побажав їм святого та ревного служіння. Владика також привітав батьків та родину новоієреїв та подякував за виховання своїх синів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...