Мед Атлант

У Франківську чоловіка, який вчинив потрійну аварію, оштрафували на 50 тисяч

На днях в Івано-Франківську відбувся суд над чоловіком, який вчинив потрійну аварію.

29 липня 2020 року приблизно о 15:30 водій керуючи автомобілем “Renault Sandero”, рухався по лівій смузі руху на вулиці Бандери у місті Івано-Франківську у напрямку перехрестя з вулиоею Сахарова. В цей час попереду у попутному напрямку, по тій же смузі, рухався автомобіль “Dacia Logan” та “Citroen Jumper. При наближенні до нерегульованого пішохідного переходу, який розташований напроти будинку № 10-Б, водій “Dacia Logan”, наближаючись до переднього автомобіля, зменшував швидкість, а водій “Citroen Jumper” зупинив свій автомобіль, щоб надати перевагу у русі пішоходу, яка перетинала проїзну частину зліва направо, відносно напрямку руху транспортних засобів. При наближенні до вказаних транспортних засобів, водій “Renault Sandero” проявив неуважність, своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення із задньою частиною автомобіля марки Dacia Logan.

Внаслідок зіткнення водій автомобіля “Dacia Logan” втратив можливість керування, проїхав вперед та допустив зіткнення із задньою частиною автомобіля марки Citroen Jumper.

У результаті порушення Правил дорожнього руху України відбулась дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої водій автомобіля Dacia Logan, згідно висновку судово-медичної експертизи № 66 від 21.09.2020, отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої тупої травми грудного відділу хребта з компресійним переломом тіла 8 грудного хребця з превертебральною гематомою, які відносяться до тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, що викликали тривалий розлад здоров`я і не є небезпечними для життя у момент їх спричинення.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні злочину.

В результаті суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.286 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів, що становить 51 000 (п`ятдесят одну тисячу) гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...