Мед Атлант

Держпродспоживслужба Прикарпаття передала двом дитбудинкам побутову та комп’ютерну техніку

Вихованці двох дитячих будинків на Прикарпатті отримали від ГУ Держпроспоживслужби в області побутову та комп’ютерну техніку.

Про це Суспільному Карпати розповів начальник відділу ринкового нагляду управління захисту споживачів Микола Томин.

Ця ініціатива існує другий рік. Цьогоріч Надвірнянський будинок дитини отримав світлодіодний прожектор, планшет, WI-FI роутер, парову праску, машинку для стрижки та прожектор. А Івано-Франківський обласний центр соціальної підтримки дітей та сімей (у Тлумачі) – автоматичний стабілізатор, електричний чайник, пральну машину, пилосос, мобільний зарядний пристрій, світильники (садово-парковий, бра та стельовий), осушувач повітря та іграшку-трек.

Ми ведемо перемовини зі Службою у справах дітей Івано-Франківської ОДА. Вони надають список будинків, які знаходяться в Івано-Франківській області. Ми зв’язуємося з директорами і надаємо їм відповідний список – цьогоріч там було 15 взірців товарів, – розповідає Микола Томин. – Вони з нього обирають – це в добровільному порядку відбувається. Цього року служба передала адреси Надвірнянського, Івано-Франківського у місті Тлумач та Залучанського дитбудинків. У Залуччі відмовилися – запевнили, що вони забезпечені тим, що є у списках. А Надвірна і Тлумач гарно домовилися між собою. Надвірна обрала шість взірців, а місто Тлумач – дев’ять, серед яких пральна машинка.

Раніше таку благодійну допомогу направляли в Долинський дитячий будинок, але цьогоріч його не було в списку через рішення обласної ради про закриття закладу.

За словами Миколи Томина, Держпродспоживслужба постійно відбирає зразки нехарчової продукції для проведення експертизи. По її завершенні товар виставляють на аукціон. Якщо протягом двох відкритих торгів непродовольчу продукцію не купують, відповідно до законодавства, установа може передати її дитячим будинкам або соціально неблагополучним сім’ям.

У Надвірну та Тлумач передали взірці, які збиралися протягом 2020-го року. Минулого року передали техніку, яку перевіряли у 2019-му році.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...