Мед Атлант

У Калуші бланки листків непрацездатності з’являться до 1 травня

Центр медичної статистики та аналітики КНП “Івано Франківський обласний центр громадського здоров‘я Івано-Франківської обласної ради” надіслав керівникам закладів охорони здоров‘я лист щодо ситуації з бланками листків непрацездатності.

Впродовж останнього часу від громадян надходять численні скарги на Урядову гарячу лінію щодо відсутності бланків листків непрацездатності в закладах охорони здоров’я області. Урядова гаряча лінія цих питань не вирішує, а скеровує усі скарги до  департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА, хоча такі питання  знаходяться в компетенції МОЗ України, йдеться в листі начальника центру медичної статистики та аналітики обласного центру громадського здоров’я Тараса Стаха, інформують “Вікна”.

На рівні області їх вирішити неможливо, запевняє посадовець:

“Тому, ці скарги, крім паперової тяганини, не дають жодної користі. Ситуація спричинена тим, що Міністерством охорони здоров’я України в 2020 році не була запланована на 2021 рік програма друку і постачання лікувально-профілактичним закладам областей України бланків листків непрацездатності в зв’язку з очікуваним переходом на електронний листок непрацездатності: спочатку в різних кварталах 2020 року, а пізніше — з 01.01.2021 року, який так і не відбувся (відповідальний за впровадження – заступник Міністра охорони здоров’я України Ярослав Кучер)”.

Тарас Стах наголошує, що бланки лікарняних — цілком суворої звітності і не можуть друкуватись самостійно, а лише централізовано. У період з листопада 2020 року по січень 2021 року до МОЗ України було надіслаано три листи від ДОЗ Івано-Франківської ОДА та велися перемовини щодо вирішення зазначеної проблеми. І лише 17 лютого 2021 року отримано лист від МОЗ України про початок друку та закупівлю Міністерством охорони здоров’я зазначених бланків.

Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА в зв’язку з цим подав до МОЗ річну потребу у бланках для закладів охорони здоров’я області та нагальну потребу на лютий-березень 2021 року.

Наступним листом від 10 березня МОЗ повідомило про очікуване надходження друкованих бланків до 1 травня 2021 року, щоб на даний час зняти проблему — про перерозподіл бланків між областями України, оскільки в окремих областях наявні залишки. В зв’язку з цим департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА подав заявку на перерозподіл для Івано-Франківської області 50 тис. штук бланків, і є сподівання, що вони надійдуть найближчим часом, йдеться в листі Тараса Стаха.

У разі надходження бланків у медичні заклади Калуської територіальної громади в результаті перерозподілу, інформація буде розміщена на сайті Калуської міської ради.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...