Мед Атлант

У Яблунівському центрі надання соцпослуг — спалах COVID-19

У Яблунівському відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання, що на Івано-Франківщині, на COVID-19 захворіли майже усі жителі закладу та його працівники.

Про це Суспільному Карпати повідомила засновниця ГО “Гуцульські волонтери” Юлія Таринська.

“Хворі майже всі жителі закладу. Їх наразі налічувалося 18. 14 зараз хворіє, троє госпіталізованих, один ушпиталений у Верховину”, — каже волонтерка.

П’ятеро працівників відділення також занедужали на коронавірусну інфекцію. Сьогодні захворіла кухарка. Усі вони контактували між собою.

“Це був різкий масовий стрибок. Минулого тижня був один із гарячкою. Його одразу ізолювали. Але у п’ятницю (12 березня — ред.) температура піднялася у 14-ти людей — майже всі. Мешканці не були до цього готові. Вони — літні люди з інвалідністю, у візках, душевно хворі”, — зазначила Юлія Таринська.

У закладі живуть переважно одинокі люди. Лише у п’яти є родичі.

Коли виник спалах захворювання, колишні працівники відділення зателефонували волонтерам і розповіли, що в них немає ліків — ні кисню, ні антибіотиків.

Оскільки лікарні переповнені, то, за словами Юлії Таринської, братимуть лише тих хворих, в яких сатурація менша 90, і які не можуть самостійно дихати. Усіх госпіталізувати не можуть, бо в них стан середньої важкості.

Наразі ведеться медикаментозна підтримка.

Читайте також: За добу на ковід захворіли 559 прикарпатців, 19 – померли.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...