Мед Атлант

В обласній дитячій лікарні 28 дітей з коронавірусом, найменшому – 14 днів

Станом на ранок 19-го березня в обласній клінічній дитячій лікарні перебувають 38 дітей у відділенні, в якому лікують хворих на COVID-19. У 28-ми з них підтвердився діагноз “коронавірусна інфекція”, решта – дообстежуються.

Про це Суспільному Карпати повідомив генеральний директор медзакладу Тарас Мельник.

За його словами, найменшому пацієнту з COVID-19 – 14 днів.

“У нас у лікарні є мама цієї 14-денної дитини – в неї теж підтверджений COVID-19, пневмонія. Ми її лікуємо в нашому закладі, щоб не розлучати їх”, – каже Тарас Мельник.

Також в обласній клінічній дитячій лікарні є новонароджені 18-ти та 26-ти днів. Найстаршій дитині – 12 років. У реанімації залишається одна дитина віком один місяць.

“Це маленька дитина з патологією. Ми робили хірургічне втручання, але вона має підтверджений COVID-19. На даний час динаміка є позитивною, дитина зараз на самостійному диханні. Перший тиждень її лікування коштувало 2 300 гривень на день. Наступні дні вже було дешевше – 800-900 гривень”, – розповідає лікар.

За словами Тараса Мельника, раніше більшість дітей хворіла легко. Приблизно 90 % не потребували стаціонарного лікування, це були амбулаторні пацієнти. А зараз діти хворіють частіше і перебіг хвороби важчий.

“Імовірно, через мутацію COVID-19 “помолодшав”, – зауважує Тарас Мельник.

Наразі в обласній дитячій клінічній лікарні є 90 ліжок для пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Пакет документів, що дозволяє медзакладу лікувати хворих на коронавірус, з НСЗУ отримали першого березня цього року.

В ОКДЛ створили чотири бригади – в кожній є пульмонолог, анестезіолог, педіатр та дві медсестри. Попередньо лікарня має отримати один мільйон 300 тисяч гривень. За умови, що кожна бригада лікуватиме не менше 20 дітей, – фінансування обіцяють збільшити до двох мільйонів.

За словами Тараса Мельника, гроші від НСЗУ ще не отримали. Але кожна дитина забезпечена усіма дорогими необхідними медикаментами. Їх закупили за гроші медзакладу.

Читайте також: Франківські лікарі врятували 8-річного хлопчика з 85% ураженням легень через ковід.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...