Мед Атлант

Шкарлет пояснив скасування ДПА для школярів 4 і 9 класів

Державну підсумкову атестацію для школярів 4 і 9 класів скасували, бо під час адаптивного карантину в Україні не всі діти навчалися у рівних умовах.

Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет під час години запитань до уряду сьогодні у Раді, пише Слово і Діло.

Кабмін у 2020 році виділив 539,5 мільйонів гривень на закупівлю медичних масок і дезінфікуючих засобів для шкіл. При цьому МОН просило 6 млрд грн на ці цілі.

ДПА в 4 і 9 класах дійсно скасована, щоб поставити в рівні умови тих дітей, які навчалися дистанційно у «червоних зонах», які на сьогодні не мали можливості вчитися в повноформатному режимі, – сказав Шкарлет.

При цьому міністр заперечує думку про те, що 72% учасників навчального процесу вважають дистанційне навчання провальним, хоча недоліки у такої форми навчання все ж є. Державна служба щоквартально моніторить якість дистанційного навчання в Україні, підкреслив голова МОН

Нагадаємо, у МОН на цьому тижні повідомили, що учні, які завершують отримання початкової (4-і класи) та базової загальної середньої (9-і класи) освіти, звільнені від проходження державної підсумкової атестації у 2020/2021 навчальному році.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...