Мед Атлант

Торік був страх, а нині якась байдужість, – прикарпатець, який хворів на COVID-19

Пацієнт  Івано-Франківської обласної клінічної лікарні розповів про лікування від коронавірусу. Його історію опублікував медичний заклад.

Думайте, люди, бо коронавірус — це не фейк. Хоча мені ще легко обійшлося, — каже пан Ростислав, якого тиждень тому виписали після десятиденного лікування у відділенні алергології та пульмунології.
Ніде особливо не ходив, бо вже пенсіонер, аж тут відчув, що відключаюся, а в тілі страшна ломота, — розповідає чоловік про перші прояви хвороби. — За кілька годин пройшло, але температура піднялася до 39, рентген показав двостороннє запалення і 20 % ураження легень. До речі, нюх і смак я не втрачав, навпаки, вони раптово проявились у розпал хвороби».
За словами пана Ростислава, найважче було перших п’ять днів, але виконував настанови лікарів й усе стабілізувалось. Вдома чоловік робить дихальну гімнастику та намагається застерегти інших від небезпечної недуги.
По-різному люди реагують, — каже пан Ростислав. — Торік був страх, а нині якась байдужість. Але така велика смертність, то яких ще доказів треба…?!
Пан Ростислав дивується також чуткам про «бездушних» лікарів. Каже, на власному досвіді переконався у протилежному.
Ніякого зверхнього ставлення, лише позитив і слова підтримки до кожного з пацієнтів. І жодних нарікань, хоча лікарям нині ой як непросто, — говорить пан Ростислав. — На приймальному хлопчина побачив моє хвилювання, усміхнувся, взявся мене заспокоювати. Перекажіть йому вдячність… Всі інтерни привітні, медсестри не ходять, а літають, як бджілки, навіть не знаю як передати їхнє людяне сердечне ставлення…, — ділиться враженнями чоловік.
Лікарка Маріанна Деркач скеровує пацієнта на контроль до кардіолога, одягає захисний костюм і йде на черговий обхід до пацієнтів. Їх сьогодні у відділенні алергології та пульмунології — 35. Більшість у важких станах.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...