Мед Атлант

Живих від мертвих відмежовує фіранка: фото з ковідної лікарні Коломиї

Журналістка Kyiv Post Анна Миронюк у фейсбуку оприлюднила світлини з Коломийської центральної районної лікарні.

“Живих від мертвих відмежовує смугаста біло-зелена фіранка. По один її бік – 57-річний Василь. Каже, як тільки його випишуть, умить поїде на рибалку. По інший бік – 67-річний чоловік. У чорному пакеті. За кілька хвилин медики відвезуть його до моргу”, – йдеться у дописі, який ілюструють фото.
“Найважче для медика – це очі пацієнтів, яких вони втратили, – каже лікар Віктор Бойко. – І в той момент ті очі…краще тих очей нікому не бачити, бо ті очі довго сняться. Це очі, які молять про допомогу, очі, в яких відчай, очі, в яких реальний страх. Вмирають пацієнти і разом з кожним вмираючим пацієнтом на одну хвилину помирає той лікар, який його втратив, який його лікував».
У дописі журналістка зазначила, у Коломийській лікарні від початку пандемії коронавірус забрав життя 205 пацієнтів.
“Але є пацієнти, які не погоджуються вмирати. Таких в лікарні називають «пацієнт з нестримною жагою до життя.» Василь один з таких. В реанімації він вже три місяці. Василь так довго був у кисневій масці, що його ніс почав гнити. Лікарям довелося перевести його на інший апарат. Тепер Василь отримує кисень через прозорий шолом і готується на Великдень їсти паски вдома. На сусідньому ліжку – Тарас. На його тумбочці чашка з написом “Найкращий тато”. В нього п’ятеро дітей. Каже, шкодує, що ставився до коронавірусу легковажно”, – ділиться в дописі Анна Миронюк.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...