Мед Атлант

На Франківщині священники УГКЦ вакцинувалися від коронавірусу. ФОТО / ВІДЕО

Сьогодні, 20 березня, використовуючи залишкові дози, медики провели вакцинування від COVID-19 священнослужителям Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Про це інформує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.
«Я вакцинувався і почуваюся добре. Вважаю, що це дуже важливий крок для кожного суспільно-відповідального громадянина, особливо для священнослужителя, оскільки ми повинні своїми діями показати приклад», – поділився після вакцинувався о. Маркіян Букатчук.
Івано-Франківських душпастирів щепитимуть в 2 тури – 20 та 25 березня. Про те, чому важливо вакцинувати себе та рідних розповіла сімейна лікарка Уляна Шпільчак: «Вакцинація – це єдиний спосіб вберегти себе від тяжкого перебігу, ускладнень та навіть смерті, адже в Україні зараз дуже велика смертність».
Медик додала, що священники в особливий спосіб потребують щеплення, адже контактують з великою кількістю людей.
Варто зазначити, що станом на сьогодні в Івано-Франківській області щепилося більше 4 тисяч осіб. Наразі Прикарпаття досі залишається в «червоній» зоні – кількість госпіталізованих хворих зменшилася, проте пацієнтів з важким перебігом хвороби побільшало. Тому даний крок священнослужителів Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ покликаний дати приклад вірянам та мешканцям області.
«Принцип доступності та якості вакцини важливий для нас, але ми повинні довіряти медичній сфері. Духовенство не виступає гарантом, проте радше показує взірець, що ми робимо вакцинацію для нашого спільного добра», – зазначив о. Ярослав Рохман.
Нагадаємо, що станом на ранок суботи у системі моніторингу поширення епідемії повідомили про 506 нових випадків захворювання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...