Мед Атлант

На Вовчинецьких горах облаштують відпочинкову зону за 2,2 млн грн

Виконком Івано-Франківської міської ради замовив вуличні меблі у підприємця Ігоря Привики на 2,2 млн грн.

До кінця березня на Вовчинецькому пагорбі облаштують відпочинкову зону з накриттями, амфітеатром для проведення освітніх подій, оглядовий майданчик з біноклем, зону для велосипедистів, дитячу лазанку, місце для вогнища та фотозону. Місце відпочинку також обладнають відеонаглядом, інформують “Наші гроші. Львів”. 

Враховуючи вказані в Prozorro дати, на виконання проєкту підрядник має всього 20 днів.

Благоустрій зеленої зони реалізовують завдяки проєкту URBforDAN в рамках Дунайської транснаціональної програми. На 85% вона фінансується Європейським союзом, на 15% – з місцевого бюджету. URBforDAN працює в напрямку змін в управлінні лісами в містах, щоб вони ставали місцями для соціалізації, відпочинку та освіти. Крім Івано-Франківська проєкт реалізовується ще в семи європейських містах.

Про ціну

В ціновій пропозиції підрядник вказує, що виготовлення та встановлення оглядових терас коштуватиме 260 тис. грн, тераси-подіуму – 248 тис. грн. За дитячу лазанку заплатять 130 тис. грн, спортивно-ігровий комплекс – 120 тис. грн, навчальну зону-амфітеатр – 60 тис грн, велонакриття – 105 тис грн, бінокль для оглядового майданчика коштуватиме 60 тис. грн.

Фоторамка з написом «Івано-Франківськ» обійдеться у 30 тис. грн, а лавки зі спинками зроблять по 18 тис грн за кожну. Схожі вуличні меблі купували для проспекту Свободи у Львові в грудні 2020 року. Але ціна однієї лавки із встановленням була на 5 тис грн дешевшою.

В публічних торгах на встановлення вуличних меблів взяли участь п’ятеро учасників. В ході аукціону підприємець Ігор Привика знизив цінову пропозицію на 20% від очікуваної вартості та став переможцем тендеру. З ним виконком Івано-Франківської міської ради підписав угоду 11 березня.

Про локацію об’єкту

Вовчинецький пагорб – це майже 30 га покутської височини, 300-350 метрів над рівнем моря, з похилими схилами та пласкою поверхнею. Розташований на північний схід від міста, це єдиний міський ліс у Івано-Франківську, який займає 75,5% від загальної площі гір, та рекреаційні стежки протяжністю 1,8 км.

Територія розділена у підпорядкуванні між Вовчинецькою сільською радою та Івано-Франківським лісгоспом. 90% території віднесено до зони обмеженого туристичного використання і тільки 10% планується освоювати.

Про переможця

Ігор Привика зареєстрований як приватний підприємець з липня 2012 року в селі Довгополе Івано-Франківської області. За даними проєкту Clarity, з 2016 року він уклав  55 договорів на 8,62 млн грн, з них 51 – з Путильським лісгоспом.

Основний вид діяльності підприємця – будівництво мостів і тунелів. Рекреаційна зона на Вовчинецькому пагорбі – це перший проєкт такого масштабу, який виконає підприємець. До цього найбільша угода Ігоря Привики була укладена на 660 тис. грн, тоді підприємець ремонтував дерев’яний міст.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...