Мед Атлант

85% ураження легень, 15 днів на ШВЛ і мінімальні шанси на життя: історія порятунку 8-річного хлопчика від COVID-19

У 8-річного Івана, який захворів на коронавірус, мав 85% ураження легень і провів в реанімації 15 днів на апараті штучної вентиляції легень, були мінімальні шанси на життя.

Про це розповіли лікарі Івано-Франківської обласної дитячої лікарні. Але хлопчик вижив. Позитивні новини, переконані медики, також лікують, тому й вирішили розповісти про цей надскладний випадок в їхній практиці. Про це йдеться 20 березня в сюжеті ТСН о 19:30.

Після майже трьох тижнів реанімації нині Іван у звичайній палаті пульмонології. Уже намагається ходити. За словами мами Мар’яни Качмар, він сам дихає, сам їсть, усміхається.

Мати припускає, що вірус син підчепив у школі: звичайній чи музичній. Але їй спершу й на думку не спало, що це COVID-19, адже сім’я дотримувалася всіх санітарних норм.

Він в понеділок зранку встав, сказав, що у нього болить голова і до школи він не піде. Ми посміялися з чоловіком: “Не обманюй”. Він пішов до школи і прийшов з температурою, високою. І почалося. У Калуші швидкий тест показав від’ємний результат. І ПЛР-тест показав від’ємний результат, – згадує Мар’яна Качмар.

Після того, як у малого збільшилися лімфовузли, його з Калуської райлікарні направили до дитячої обласної. Одразу до реанімації, бо комп’ютерна томографія виявила пневмонію – уражені 85% легень. Хлопчика під’єднали до ШВЛ.

“Тепер вже можна сказати: шанси дитини на життя були мінімальні. Був блискавичний перебіг коронавірусної інфекції”, – каже генеральний директор Обласної дитячої клінічної лікарні Тарас Мельник.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...