Мед Атлант

ІФНТУНГ у проекті eDigiStars – Дунайська транснаціональна програма

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу триває реалізація проекту eMS – 730 eDigiStars – «Розбудова можливостей цифрового підприємництва для людей похилого віку за допомогою інноваційної системи навчання» в рамках Interreg – Дунайська транснаціональна програма.

 

 

Основна мета проекту це розширення можливостей людей похилого віку 51+ на цифровому ринку праці для підвищення їх рівня самозайнятості, формування кваліфікованої робочої сили з новими цифровими кометенціями для бізнесу і соціальної сфери через розробку та забезпечення стійкості інноваційних екосистем – eDigiStars на території Дунайського регіону. Для її досягнення передбачено реалізувати наступні завдання: становлення стійкої екосистеми, яка літніми особами 51+  дозволить стати постачальниками цифрових послуг (навіть базових) для роботодавців; розробка, адаптація та пристосування інноваційних навчальних програм до формування цифрових підприємницьких і соціальних компетенцій; . сформування довіру представників промисловості та бізнесу (потенційних роботодавців) до цифрових компетентностей людей похилого віку 51+ та їх цифрової самозайнятості через розробку системи сертифікації та забезпечення якості праці людей похилого віку.

 

Лідер-партнером проекту є громадська організація розвитку бізнесу Innoskart (Угорщина) та 13 партнерів з 9 країн:   Центральне Задунайське регіональне інноваційне агентство (Угорщина); Фундація поліпшення можливостей працевлаштування PRIZMA (Словенія);  Муніципалітет м. Марибор (Словенія);  Асоціація бізнес агентств (Болгарія); Болгарська промислова асоціація – Союз болгарського бізнесу (Болгарія); Бізнес Верхньої Австрії – Кластер пластмас (Австрія);  Муніципалітет Праги 9 (Чехія);  Агенція розвитку Сербської республіки (Боснія Герцоговинія);  Інноваційний центр DEXIC (Чехія); Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу;  Європейський центр соціальної професійної інтеграції (Румунія); Румунський ринок праці (Румунія);  Національне агентство зайнятості (Болгарія).

Для впровадження та адаптації результатів задіяні асоційовані партнери

  1. Івано-Франківський обласний центр зайнятості (Україна)
  2. Центр професійної підготовки (Угорщина)
  3. Мережа центрів зайнятості (Австрія)
  4. Пятдесять+ (Чехія)
  5. Служба зайнятості Словенії, Регіональне бюро Марібора (Словенія)

Реалізація проекту триватиме 30 місяців (з 01.07.2020 по 31.12.2022)

Відповідно до плану реалізації проекту:

  1. Розроблено комунікаційний план проекту.
  2. Проведено дослідження щодо стейкхолдерів (зацікавлених осіб) в реалізації проекту eDigiStars.
  3. Сформовані довгий та короткий список територіальних консультативних груп для залучення до роботи над розробкою основних інструментів проекту.
  4. Проведені переговори з потенційними учасниками консультативної групи в Івано-Франківському регіоні та підписані з ними Декларації.
  5. Проведено дослідження стану зайнятості людей похилого віку 51+, володіння ними цифровими компетенціями та існуючих програм навчання для них (в т.ч. цифрових навиків)
  6. Розроблено та презентовано проект стратегії розвитку цифрових компетентностей людей похилого віку 51+ в Дунайському регіоні.

 

 

 

 

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...