Мед Атлант

В Україні для колективного імунітету треба вакцинувати майже 30 мільйонів осіб – МОЗ

Для вироблення колективного імунітету від коронавірусу в українців потрібно зробити щеплення 70% населення держави, тобто майже 30 млн людей.

Як передає Укрінформ, про це у програмі “5 вопросов на злобу дня” телеканалу “Дом” сказав керівник експертної групи з питань імунопрофілактики МОЗ України Сергій Литовка.

За його словами, якщо населення сприятиме діям Міністерства охорони здоров’я, то кампанію з вакцинації можна буде провести за рік.

“Вакцинальну кампанію можна провести за один рік. Але для цього має бути готовність населення. Не має бути відмов, і населення повинне сприяти діям МОЗ, вакцинальних бригад. МОЗ ставить перед собою мету прищепити мінімум 50% населення. І ми сподіваємося, що досягнемо цього”, – наголосив він.

Керівник експертної групи пояснив, чому в Україні низькі темпи COVID-вакцинації. За його словами, це пов’язано з декількома причинами.

“Перше – це те, що у нас прийшла тільки перша партія в 500 тис. доз. Друге – готовність населення до імунізації. На жаль, у нас величезна кількість відмов і дуже розгалужена система антивакцинальної кампанії. Бачимо багато дезінформації щодо того, що ми отримали неякісну вакцину, що вона нібито небезпечна, мовляв багато хто відмовляється. Це, на жаль, заважає якісному здійсненню кампанії”, – зазначив Литовка.

Імунізація в країні тільки почалася і набирає обертів, наголосив керівник експертної групи з питань імунопрофілактики МОЗ. Зараз проведення щеплень розплановують таким чином, щоб не перевантажити медичну систему, і щоб вчасно отримувати відгуки про несприятливі події, які можуть виникати.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...